Tânăr cercetat pentru act sexual cu minoră, după anularea căsătoriei cu o fată în vârstă de 13 ani

Un tânăr de 22 de ani din oraşul sucevean Salcea este cercetat pentru act sexual cu o minoră, cazul fiind depistat de poliţişti duminică, după ce două familii de rromi s-au certat pentru că familia tânărului nu a restituit toată zestrea după anularea căsătoriei cu o fată în vârstă de 13 ani.

469 afișări
Imaginea articolului Tânăr cercetat pentru act sexual cu minoră, după anularea căsătoriei cu o fată în vârstă de 13 ani

Tânăr cercetat pentru act sexual cu minoră, după anularea căsătoriei cu o fată în vârstă de 13 ani (Imagine: Diana Iurkiewicz/Arhiva Mediafax Foto)

Inspectorul principal Bogdana Crăciun de la Poliţia Judeţeană Suceava a declarat că poliţiştii s-au sesizat din oficiu în cazul unei fetiţe în vârstă de 13 ani din comuna suceveană Vereşti, care urma să se mărite cu un tânăr în vârstă de 22 de ani din oraşul Salcea.

Poliţiştii fac cercetări în cazul tânărului pentru act sexual cu o minoră, iar situaţia fetei a fost sesizată şi Direcţiei Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

Cazul a fost depistat, duminică, după ce Secţia de Poliţie Rurală nr. 2 Bosanci a fost sesizată prin 112 că în centrul satului Vereşti are loc un conflict între mai multe persoane de etnie rromă, iar în urma verificărilor s-a stabilit că scandalul avea la bază neînţelegeri privind restituirea unei sume de bani care reprezenta o parte din zestrea dată unei fete în vârstă de 13 ani, care urma să se mărite cu un tânăr de 22 de ani.

Din cauză că familia tânărului a sesizat că fata ar fi bolnavă, căsătoria a fost anulată, iar familia fetei doreşte restituirea întregii sume date drept zestre, fiind vorba de un rest de 7.000 de lei.

În timpul cercetărilor, fata a fost audiată în prezenţa tatălui său şi a spus că, în urmă cu două luni, ar fi locuit două zile cu tânărul, în oraşul Salcea, timp în care au dormit separat şi nu au întreţinut relaţii sexuale.

Ea a menţionat că în perioada în care a locuit la cealaltă familie nu a fost agresată, însă mama tânărului ar fi observat că fata ar fi suspectă de o boală şi din acest motiv fiul ei nu ar fost de acord să se căsătorească cu ea şi au trimis-o la locuinţa părinţilor.

În timpul audierilor, tatăl fetei a refuzat categoric ca aceasta să fie examinată medico-legal.

În momentul intervenţiei poliţiei, cele două familii s-au împăcat şi au refuzat să depună plângeri.

Directorul general adjunct al DGASPC Suceava, Florin Tărnăuceanu, a declarat că o echipă a instituţieia mers la locuinţa fetei, unde a făcut o anchetă în urma căreia s-a stabilit că fata va rămâne în grija părinţilor şi va urma un program de consiliere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici