Tânăra de 17 ani moartă în accidentul feroviar va fi înmormântată miercuri

Tânăra Alexandra Cosmina Dimofte, de 17 ani, care şi-a pierdut viaţa în accidentul feroviar de la Valea Călugărească, va fi înmormântată, miercuri, la Cimitirul Nordic din Focşani, în prezent trupul neînsufleţit al cesteia aflându-se la capela Bisericii "Sfântul Nicolae Stroe" din Focşani.

127 afișări
Imaginea articolului Tânăra de 17 ani moartă în accidentul feroviar va fi înmormântată miercuri

Tânăra de 17 ani moartă în accidentul feroviar va fi înmormântată miercuri

Iniţial, familia tinerei stabilise ca înmormântarea să aibă loc joi, dar a revenit asupra deciziei.

Cortegiul funerar va pleca de la Capela Bisericii "Sfântul Nicolae Stroe", din Focşani la oa 11.00 şi se va îndrepta spre Cimitirul Nordic.

Florin Iamandei, directorul Liceului Agricol "Valeriu D. Cotea" din Foşani, unde învăţa fata, a declarat că de luni până miercuri sunt suspendate cursurile la clasa în care învăţa tânăra, în semn de doliu.

"Am decis ca elevii clasei din care făcea parte şi Alexandra Dimofte să nu ţină cursuri, îm semn de doliu şi compasiune faţă de fosta lor colegă. A fost şefa lor de clasă şi am considerat că este normal ca foştii colegi să fie alături de familia tinerei. De aceea, clasa X-a E nu a făcut ore luni, marţi şi nu va face nici miercuri. Pentru restul elevilor programul s-a desfăşurat normal, dar cei care doresc să o însoţească pe ultimul drum pe Alexandra o pot face fără să primească absenţe", a declarat, marţi, Florin Iamandei.

Alexandra Cosmina Dimofte era elevă în clasa a X-a la Grupul Şcolar Agricol din Focşani, iar sâmbătă după-amiază se întorcea de la Bucureşti, unde fusese la sora sa, studentă la Facultatea de Construcţii.

Potrivit medicilor legişti care luni au făcut necropsia cadavrului, tânăra nu ar fi avut nicio şansă de supravieţuire chiar dacă lângă ea s-ar fi aflat un medic care să-i acorde primul ajutor.

Acceleratul 1661, a deraiat, sâmbătă după-amiază, la momentul intrării în halta Valea Călugărească, judeţul Prahova, după ce a trecut un macaz.

Locomotiva şi patru vagoane din cele şase ale trenului au căzut de pe şină, iar în urma impacului violent tânăra de 17 ani a fost ucisă de un cupon de şină, iar alte patru persoane au fost rănite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici