Tânără de 22 de ani, trimisă în judecată pentru evaziune fiscală de peste 50.000 de lei

O tânără de 22 de ani, administrator al unei societăţi din municipiul Vaslui, a fost trimisă în judecată pentru evaziune fiscală de peste 50.000 de lei, după ce a vândut 26.000 de kilograme de carne de porc şi 1.000 de seturi feronerie fără a plăti obligaţiile fiscale aferente către stat.

253 afișări
Imaginea articolului Tânără de 22 de ani, trimisă în judecată pentru evaziune fiscală de peste 50.000 de lei

Tânără de 22 de ani, trimisă în judecată pentru evaziune fiscală de peste 50.000 de lei (Imagine: Shutterstock)

Potrivit cercetărilor desfăşurate de Serviciului de Investigare a Fraudelor Vaslui, în evidenţele contabile ale societăţii administrate de tânăra cu domiciliul în localitatea ieşeană Grajduri nu a fost înregistrată o achiziţie de peste 6.000 de kilograme carcasă de porc provenită din Ungaria, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ulterior, în urma analizei documentelor, s-a constatat că societatea figurează cu un stoc scriptic de aproximativ 20.000 de kilograme de carne de porc şi 1.000 seturi feronerie, care însă nu există faptic.

"În timpul cercetărilor, nu au fost identificate documente din care să rezulte faptul că stocul ar fi fost sustras, deteriorat, lăsat în custodie sau imputat vreunei persoane. Astfel, administratorul firmei a vândut stocul de marfă fără a înregistra operaţiunile de vânzare în evidenţa contabilă a societăţii, cauzând un prejudiciu bugetului de stat în valoare de 52.464 lei", a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui, Mihaela Ştraub.

Poliţiştii de investigare a fraudelor au înaintat dosarul către Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui, tânăra de 22 de ani fiind trimisă în judecată pentru evaziune fiscală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici