Tânără din Cluj vaccinată cu ser neautorizat pentru vârsta ei. Valeriu Gheorghiţă: A fost o eroare la momentul triajului

  • O tânără de 18 ani din Cluj a fost vaccinată cu ser neautorizat pentru vârsta ei.
  • Valeriu Gheorghiţă spune că aşa ceva nu trebuie să se întâmple, însă nu se aşteaptă la probleme medicale pentru fată.
2061 afișări
Imaginea articolului Tânără din Cluj vaccinată cu ser neautorizat pentru vârsta ei. Valeriu Gheorghiţă: A fost o eroare la momentul triajului

Tânără din Cluj vaccinată cu ser neautorizat pentru vârsta ei. Valeriu Gheorghiţă: A fost o eroare la momentul triajului

O fată de 17 ani a fost vaccinată din greşeală cu vaccinul Johnson&Johnson, într-un centru de vaccinare din Cluj.

„Am vorbit cu directorul DSP Cluj, mi-a confirmat că într-adevăr acest lucru s-a întâmplat. A fost, din câte mi s-a transmis, o eroare la momentul triajului”, declară Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Potrivit acestuia, fata a reuşit să treacă de triaj şi a primit serul, însă când s-a încercat înregistrarea vaccinării, acest lucru nu a fost posibil pentru că serul Johnson&Johnson nu poate fi introdus pentru grupa ei de vârstă.

Vaccinul Johnson&Johnson nu are autorizare pentru cei sub 18 ani.

Din acest punct de vedere sigur că este un lucru care nu trebuie să se întâmple. Există proceduri, instrucţiuni şi fiecare persoană care ajunge în centrul de vaccinare trebuie să efectueze acest triaj. Întrebarea este dacă există din punct de vedere medical vreun risc sau vreo repercusiune asupra stării de sănătate? Nu există, nu se anticipează niciun risc”, afirmă medicul.

„Nu anticipăm că vor fi probleme din punct de vedere medical, dar nu trebuie să se întâmple astfel de situaţii. Cred că principala recomandare este să ne asigurăm că persoanele care vaccinează cunosc foarte bine instrucţiunile şi le respectă”, adaugă preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici