Tânără păcălită că trece examenele în schimbul unor favoruri sexuale şi a unor sume de bani

O tânără de 21 de ani care îşi dorea să îşi deschidă o afacere a căzut în plasa unui afacerist care i-a cerut bani şi favoruri sexuale pentru a trece examenele la Facultatea de Horticultură. Bărbatul a fost condamnat pentru trafic de influenţă la aproape doi ani de închisoare.

5352 afișări
Imaginea articolului Tânără păcălită că trece examenele în schimbul unor favoruri sexuale şi a unor sume de bani

Tânără păcălită că trece examenele în schimbul unor favoruri sexuale şi a unor sume de bani

Tânăra de 21 de ani a mers, după terminarea liceului, la lucru în Italia pentru a strânge bani ca să îşi deschidă o afacere în agricultură pe un teren pe care părinţii ei îl deţin în judeţul Botoţani. Pentru viitoarea fermă, mama fetei a cumpărat de la o firmă puiet de cătină şi nuci, iar proprietarul firmei i-a spus că ştie mai multe persoane de la Facultatea de Horticultură şi că ar putea să o ajute pe fată.

Omul de afaceri le-a convins pe femeie şi pe fiica ei să îi facă o procură pentru a o ajuta pe tânără să se înscrie la facultate. Deşi i-a promis că îi va trimite pe e-mail toate cursurile pentru a putea învăţa cât este plecată la muncă în Italia şi că o va anunţa când începe sesiunea, bărbatul nu a făcut acest lucru. Întoarsă acasă, fata a aflat că o parte dintre examene deja avuseseră loc şi s-a prezentat la cele care au urmat. Speriată că nu va trece testele, fata s-a dus să discute cu cel care a sprijinit-o de la început.

„Inculpatul i-a spus acesteia să stea liniştită, întrucât va vorbi cu profesorii din cadrul Facultăţii de Horticultură, pe care îi va invita la masă şi îi va convinge să îi acorde note de trecere la toate examenele, inclusiv la cele iniţiale la care nu s-a prezentat, solicitându-i totodată suma de 800 euro, respectiv câte 100 euro pentru fiecare profesor, fiind în total un număr de opt profesori”, se arată în referatul procurorilor, prezentat în motivarea instanţei.

Deşi i-a dat bărbatului suma cerută, fata a aflat că nu a trecut niciun examen şi s-a dus din nou la omul de afaceri.

„Acesta i-a specificat că va obţine note de trecere în restanţă, însă în acest scop trebuie să întreţină relaţii sexuale cu profesorii din cadrul facultăţii. Martorul a întrebat de ce a mai remis suma de 800 euro dacă se impune să întreţină relaţii sexuale cu profesorii, moment la care inculpatul a menţionat faptul că suma de bani a fost pentru a fi declarată admisă la examenele de anul acesta, iar relaţiile sexuale ar trebui să le întreţină cu aceştia pentru a fi declarată admisă şi la examenele din anii următori. Inculpatul (...) a subliniat că în ipoteza în care va întreţine relaţii sexuale cu el, nu va mai fi necesar să mai întreţină relaţii cu ceilalţi profesori”, se mai arată în motivarea instanţei.

Speriată, fata s-a dus acasă şi i-a povestit mamei tot ce s-a întâmplat, iar mai apoi cele două au anunţat autorităţile.

În timpul procesului, bărbatul a recunoscut că tot ce a fost prezentat de procurori este adevărat.

Prima instanţă, Tribunalul Iaşi, l-a condamnat pe bărbat la un an, zece luni şi 20 de zile de închisoare cu suspendare. Procurorii, însă, au contestat decizia, iar magistraţii Curţii de Apel Iaşi au admis solicitarea acestora. Bărbatul a fost condamnat definitiv la un an, zece luni şi 20 de zile de închisoare cu executare.

Foto: Profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici