Tânărul care a scăpat la Fântânele s-a agăţat de un buştean ce plutea pe lac

Tânărul care a reuşit să se salveze după ce hidrobicicleta s-a scufundat în lacul Beliş - Fântânele a declarat că ambarcaţiunea s-a răsturnat în timp ce încercau să se schimbe pentru a pedala, iar el s-a agăţat de un buştean care plutea pe lac şi cu ajutorul acestuia a reuşit să înoate până la mal.

543 afișări
Imaginea articolului Tânărul care a scăpat la Fântânele s-a agăţat de un buştean ce plutea pe lac

Trei scafandri şi 11 salvamontişti i-au căutat pe tinerii care au dispărut în lacul Beliş (Imagine: Lucian Munteanu/Mediafax Foto)

Cătălin Pop, tânărul care a reuşit să se salveze după ce hidrobicicleta s-a scufundat în lacul Beliş - Fântânele, a declarat duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că sâmbătă seară, în jurul orei 22.00, a ieşit cu ambarcaţiunea pe lac cu alţi doi prieteni, iar în momentul în care au încercat să se schimbe în hidrobicicletă pentru a pedala aceasta s-a răsturnat.

Pop a spus că el a reuşit să se agaţe de un buştean care plutea pe lac şi cu ajutorul acestuia a înotat până la mal.

Acesta a afirmat că nu ştie ce s-a întâmplat cu ceilalţi doi tineri care erau cu el.

Pop a adăugat că din câte ştie unul dintre tineri nu ştia să înoate.

Cei doi tineri în vârstă de 20 de ani, studenţi, unul din Zalău, iar celălalt din Cluj, au dispărut, sâmbătă seară, în lacul Beliş - Fântanele, din judeţul Cluj, după ce plecaseră cu o hidrobicicletă împreună cu încă un tânăr care a reuşit să ajungă înot la mal. Pompierii i-au căutat pe cei doi toată noapte, operaţiunile fiind continuate duminică.

Gina Pop, purtător de cuvânt al IPJ Cluj, declara, duminică, pentru corespondentului MEDIAFAX că tânărul care a reuşit să ajungă la mal se afla în stare hipotermică şi a fost transportat la spitalul Huedin.

Vasile Cipcigan, şef formaţie la Salvamont Cluj, a declarat că în cursul zilei de duminică trei scafandri şi 11 salvamontişti au continuat căutările, însă fără succes.

"Trei scafandri s-au scufundat cam până la 20 de metri, nu au găsit nimic, iar în cursul zilei de luni urmează să vină scafandri din Mureş şi Bihor, care pot coborî până la 50 de metri, iar dacă va fi cazul vom solicita chiar scafandri de la Constanţa şi din Ungaria, care pot coborî la o adâncime mai mare", a spus Cipcigan.

Vasile Cipcigan a adăugat că scafandrii au delimitat zona în care se vor scufunda ceilalţi scafandri, în zilele următoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici