Tânărul care ceruse să fie eutanasiat, înmormântat cu ajutorul Arhiepiscopiei Tomisului

Tânărul de 29 de ani, care a murit la sfârşitul săptămânii trecute după ce îi solicitase preşedintelui Traian Băsescu să fie eutanasiat deoarece era grav bolnav, va fi înmormântat cu ajutorul Arhiepiscopiei Tomisului.

110 afișări
Imaginea articolului Tânărul care ceruse să fie eutanasiat, înmormântat cu ajutorul Arhiepiscopiei Tomisului

Tânărul care ceruse să fie eutanasiat, înmormântat cu ajutorul Arhiepiscopiei Tomisului

Potrivit unui comunicat al Arhiepiscopiei, slujba de înmormântare a lui Eugen Anghel va fi oficiată joi, 4 decembrie, de la ora 11.00, chiar de către Arhiepiscopul Tomisului, Înaltpreasfinţitul Teodosie.

Moartea lui Eugen Anghel a fost declarată, sâmbătă, la ora 18.20 şi a survenit în urma unui stop cardiorespirator ireversibil. El suferea de ciroză hepatică virală B, insuficienţă hepatică cronică, icter, ascită, hernie ombilicală şi hernie inghinală.

Boala debutase în urmă cu cinci ani, perioadă pe care a petrecut-o mai mult prin spitale.

De pe patul spitalului, acesta îi ceruse, luni, 24 noiembrie, preşedintelui ţării, printr-o scrisoare deschisă, aprobarea cererii de eutanasiere pentru a atrage atenţia asupra stării grave în care se afla.

"Vă cer imperios să acceptaţi eutanasierea mea. Sufăr de prea mult timp şi am depus nenumărate eforturi pentru a fi ajutat, dar din păcate nu mai suport această suferinţă inimaginabilă şi doresc să plec din această lume crudă şi nepăsătoare care nu vede suferinţa la care sunt supus din 2003", se arăta în scrisoarea pe care Eugen Constantin Anghel i-o trimisese şefului statului.

Ulterior, în cursul săptămânii trecute, Arhiepiscopul Tomisului l-a vizitat la spital şi începuse demersurile pentru un tratament în străinătate.

Preoţii i-au făcut slujba Sfântului Maslu, însă boala l-a răpus, sâmbătă, pe tânărul de 29 de ani.

Arhiepiscopia Tomisului va face demersurile necesare pentru obţinerea unui loc de veci pentru înhumarea tânărului decedat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici