Tânărul care primise de la o asistentă o fiolă de vaccin contra A/H1N1 a murit în urma unui infarct

Tânărul din Prundu Bârgăului care primise de la o asistentă medicală o fiolă de vaccin împotriva gripei noi a murit în urma unui infarct, însă acesta nu şi-a administrat vaccinul, reiese din raportul medicului legist, fiola nefiind găsită deocamdată.

28 afișări
Imaginea articolului Tânărul care primise de la o asistentă o fiolă de vaccin contra A/H1N1 a murit în urma unui infarct

Tânărul care primise de la o asistentă o fiolă de vaccin contra A/H1N1 a murit în urma unui infarct (Imagine: Mediafax Foto)

Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud, medicul Doina Petri, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX că la autopsierea cadavrului medicul legist nu a găsit nicio urmă de înţepătură în muşchi, stabilind, totodată, drept cauză a morţii infarctul miocardic.

"Nu a găsit nicio urmă de vaccin în muşchi, ceea ce înseamnă că nu s-a vaccinat. Noi aşa credem. Deocamdată, însă, nu am găsit doza pe care a luat-o de la dispensarul Prundu Bârgăului. La domiciliul său nu este, dar sperăm să o găsim la Colibiţa, la socrii lui. Trimitem azi (vineri - n.r.) oameni acolo să o caute", a spus Petri.

Potrivit sursei citate, asistenta Nicoleta Moldovan de la dispensarul medical din Prundu Bârgăului va fi sancţionată fiindcă a dat doza de vaccin lui Vasile Oltean, tatăl tânărului Călin Vasile Oltean, în vârstă de 29 de ani, în loc să îl cheme la dispensar să se vaccineze, tânărul murind în cursul zilei de joi.

Direcţia de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud a deschis o anchetă în cazul decesului tânărului şi urma să se stabilească dacă bărbatul şi-a administrat sau nu vaccinul.

Contactată telefonic de corespondentul MEDIAFAX, asistenta medicală Nicoleta Moldovan a declarat că iniţial nu a vrut să-i dea lui Vasile Oltean vaccinul, dar acesta a insistat.

"Eu am discutat apoi cu colega mea, Cornelia Caraza, care mi-a promis că merge seara şi i-l face. S-a dus de două ori şi nu l-a găsit. Nu ştiu dacă şi l-a făcut în altă parte", a declarat Moldovan.

Bărbatul de 29 de ani a murit, joi la prânz, tatăl său declarând că tânărului i s-a făcut rău şi a căzut în curtea firmei în care lucra.

"Fiul meu lucra la o firmă de construcţii din localitate. Înainte de Anul Nou l-am dus la Urgenţe fiindcă se simţea foarte rău, îl durea coloana. Medicul i-a dat un medicament şi i-a trecut. S-a simţit mult mai bine după aceea. Eu mi-am făcut vaccinul împotriva gripei noi şi l-am sfătuit să şi-l facă şi el. L-am văzut aseară (miercuri seara - n.r.) cu vaccinul în mână, dar nu ştiu dacă şi l-a făcut. Mi-a spus că o să şi-l facă fie aseară, fie joi dimineaţă, dar nu ştiu dacă s-a întâmplat aşa", a declarat tatăl tânărului, potrivit căruia acesta nu era asigurat, dar discutase cu asistenta Cornelia Caraza de la Dispensarul Prundu Bârgăului, care urma să-i administreze vaccinul.

Contactată telefonic de corespondentul MEDIAFAX, Elvira Marinciuc, medic la dispensarul din Prundu Bârgăului, a declarat că asistenta Caraza nu l-a vaccinat pe tânăr şi că acesta a murit fiindcă avea probleme cu inima.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici