Tânărul reţinut pentru uciderea fostului pastor baptist din Sighişoara şi a soţiei acestuia, arestat

Tânărul reţinut pentru uciderea unui fost pastor baptist din Sighişoara şi a soţiei acestuia a fost arestat preventiv, miercuri, pentru 29 de zile, decizia fiind luată de magistraţii Tribunalului Mureş. Totodată, instanţa a respins cererea apărătorului tânărului, de cercetare în libertate cu interdicţia de a părăsi localitatea.

365 afișări
Imaginea articolului Tânărul reţinut pentru uciderea fostului pastor baptist din Sighişoara şi a soţiei acestuia, arestat

Tânărul reţinut pentru uciderea fostului pastor baptist din Sighişoara şi a soţiei acestuia, arestat

Tribunalul Mureş a decis, miercuri, arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Radu Ioan Istrate, tânărul acuzat de uciderea unui fost pastor baptist din Sighişoara şi a soţiei acestuia, instanţa admiţând cererea procurorilor în acest sens.

Bărbatul a fost arestat pentru omor deosebit de grav, tâlhărie şi violare de domiciliu, având drept de recurs în 24 de ore. În sală, acesta a declarat că nu vrea să facă recurs.

Tânărul de 25 de ani a fost reţinut, marţi, în cazul uciderii fostului pastor baptist din Sighişoara şi a soţiei acestuia.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, Angela Barbu, declara că în urma percheziţiei făcute la locuinţa tânărului de 25 de ani s-a putut stabili o legătură între învinuit şi victime, fiind găsite bunuri sustrase din casa bătrânilor, haine şi o mică sumă de bani.

Barbu preciza că tânărul nu are antecedente penale.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureş, din probatoriul administrat rezultă că, în noaptea de 27 spre 28 aprilie, tânărul a intrat în locuinţa victimelor cu intenţia de a sustrage bunuri. Fiind surprins de cei doi bătrâni, el i-a lovit, cauzându-le leziuni care în final au dus la decesul acestora. Ulterior, el şi-a însuşit mai multe bunuri care le aparţineau, se arată în comunicat.

Ancheta a fost declanşată după ce, sâmbătă, Poliţia şi procurorii au fost sesizaţi că într-un imobil din Sighişoara au fost găsite moarte două persoane, fiind vorba despre doi soţi în vârstă de peste 75 de ani.

Soţii au fost găsiţi morţi de către fiica lor. Aceasta locuieşte în Sighişoara şi a mers la părinţi, iar când i-a găsit morţi a alertat Poliţia şi procurorii, care au făcut cercetări la faţa locului, după care trupurile celor doi au fost duse la Institutul de Medicină Legală.

"S-a stabilit că moartea ambilor soţi a fost violentă, aceştia având urme de violenţă pe corp. Bărbatul este fost pastor baptist, ulterior pensionar. În imobilul respectiv s-au constatat urme de răvăşire, dar încă nu s-a stabilit dacă mobilul crimei a fost jaful", declara purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, Angela Barbu.

Potrivit acesteia, atunci când la faţa locului au ajuns şi ambulanţele - care intervin în mod normal în astfel de cazuri - s-a simţit un miros puternic de gaz, dar nu se ştia dacă persoanele care au săvârşit crimele au dat drumul la gaz pentru a masca faptele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici