Ţara care devine liderul european în materie de vaccinare după o campanie de sănătate publică. Cine este ”eroul” care a stimulat populaţia să se vaccineze

  • Un fost comandant de submarin a insuflat încredere populaţiei în ceea ce priveşte programul de vaccinare care a avut un început ezitant în Portugalia.
  • Henrique Gouveia e Melo, fostul comandant de submarin a devenit un ”erou” discret al luptei Portugaliei împotriva Covid-19.
11371 afișări
Imaginea articolului Ţara care devine liderul european în materie de vaccinare după o campanie de sănătate publică. Cine este ”eroul” care a stimulat populaţia să se vaccineze

Sursa foto: Twitter

Aproximativ 83% din populaţia Portugaliei a fost deja vaccinată complet anti-Covid-19 şi 86% a primit cel puţin o doză, ceea ce înseamnă că ţara are acum una dintre cele mai ridicate rate de vaccinare din lume, alături de Emiratele Arabe Unite şi Singapore.

Gouveia e Melo, fostul comandant de submarin, care a fost numit şeful grupului operativ în ianuarie, a insuflat încredere într-un program care a început greu, ceea ce a determinat demisia liderului anterior, un administrator de spital.
 
Carisma, profesionalismul şi încrederea viceamiralului l-au transformat rapid într-una dintre cele mai populare şi respectate figuri din ţară", a declarat Miguel Prudêncio, biochimist şi cercetător la Institutul de Medicină Moleculară (IMM) din Lisabona, unul dintre cele câteva organisme ştiinţifice care lucrează pentru a informa publicul cu privire la problemele coronavirusului.

Ceea ce contează este vaccinarea unui număr suficient de persoane pentru a proteja întreaga populaţie", a declarat Gouveia e Melo în cadrul unei conferinţe de presă. „A fi primul, al doilea sau al treilea în lume nu este important".

El a declarat că este încrezător că 86% din cei 10,3 milioane de locuitori ai Portugaliei vor fi complet vaccinaţi până la sfârşitul lunii septembrie, potrivit Financial Times.

Experţii în domeniul sănătăţii atribuie succesul vaccinării din Portugalia cooperării constructive dintre medici, armată şi oficialităţile locale. 

Pedro Simas, directorul executiv al Institutului de cercetare biomedicală Católica din Lisabona, consideră că adeziunea puternică a populaţiei la program îşi are rădăcinile în primul plan naţional de vaccinare din Portugalia, în 1965. „Acesta a avut un succes extraordinar, iar de atunci oamenii au înţeles şi au avut încredere în beneficiile vaccinării", a spus el.

Marta Temido, ministrul Sănătăţii, a declarat că Serviciul Naţional de Sănătate al Portugaliei a avut întotdeauna un accent puternic pe asistenţa medicală primară. „Medicii şi asistentele noastre au fost în centrul unei strategii bazate pe centre de vaccinare la scară largă, în care sprijinul armatei şi al municipalităţilor a fost vital".
 
Am câştigat prima bătălie împotriva coronavirusului, dar războiul nu s-a încheiat", a declarat Gouveia e Melo. „Trebuie să ne concentrăm acum asupra combaterii gripei sezoniere şi să vedem dacă vor fi necesare vaccinurile de rapel Covid-19”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici