Ţara care renunţă la aproape toate restricţiile COVID-19. „Pandemia de coronavirus nu mai reprezintă o ameninţare majoră”

  • Norvegia renunţă la majoritatea măsurilor COVID-19, inclusiv la cerinţele de distanţare, purtare de măşti şi carantină, a anunţat sâmbătă guvernul.
  • Începând de sâmbătă, oamenii nu vor mai fi obligaţi să păstreze distanţa socială, să poarte măşti sau să intre în carantină dacă sunt infectaţi.
1086 afișări
Imaginea articolului Ţara care renunţă la aproape toate restricţiile COVID-19. „Pandemia de coronavirus nu mai reprezintă o ameninţare majoră”

Ţara care renunţă la aproape toate restricţiile COVID-19. „Pandemia de coronavirus nu mai reprezintă o ameninţare majoră”

„Pandemia de coronavirus nu mai reprezintă o ameninţare majoră la adresa sănătăţii pentru majoritatea dintre noi", a declarat sâmbătă premierul norvegian Jonas Gahr Støre. „Virusul Omicron provoacă boli mult mai puţin grave şi suntem bine protejaţi de vaccinuri", a argumentat el.
 
Începând de sâmbătă dimineaţă, cerinţele de a păstra o distanţă de un metru şi de a purta o mască de protecţie sunt ridicate. Adulţii infectaţi nu mai trebuie să stea în carantină, dar sunt sfătuiţi să rămână acasă timp de patru zile, potrivit Politico.
 
De asemenea, guvernul a relaxat restricţiile de călătorie, renunţând la cerinţele rămase de a avea asupra sa dovada unui test negativ. Dar guvernul a făcut o excepţie pentru călătoriile în arhipelagul Svalbard, argumentând că serviciile de sănătate sunt limitate acolo.
 
Schimbarea vine ca urmare a sfatului Institutului de Sănătate Publică din Norvegia, care a afirmat că nu există beneficii clare în ceea ce priveşte întârzierea răspândirii coronavirusului prin măsuri restrictive.
 
Guvernul se aşteaptă la o creştere a numărului de infecţii pe măsură ce restricţiile sunt relaxate, dar a declarat că ţara este bine pregătită pentru a face faţă unei creşteri.
 
Norvegia a eliminat deja un număr mare de măsuri la începutul lunii februarie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici