Ţara europeană care vrea să vaccineze copiii până în august

  • Germania intenţionează să ofere prima doză de vaccin anti-COVID-19 copiilor cu vârsta peste 12 ani, până la sfârşitul lunii august.
  • Cancelarul Angela Merkel va discuta, joi seară, cu premierii celor 16 state federale ale Germaniei.
1125 afișări
Imaginea articolului Ţara europeană care vrea să vaccineze copiii până în august

Ţara europeană care vrea să înceapă vaccinarea copiilor până în august

Germania intenţionează să pună la dispoziţie suficiente doze de vaccin anti-COVID-19 pentru a oferi o primă doză tuturor copiilor cu vârsta de peste 12 ani, până la sfârşitul lunii august, arătă un proiect al Ministerului Sănătăţii german, potrivit The Guardian.

Cu mai mult de 40% din populaţia de aproximativ 83 de milioane care a primit cel puţin o doză de vaccin, atenţia s-a îndreptat către problema extinderii vaccinărilor la adolescenţi.

Opiniile sunt împărţite, iar principalul grup de experţi din Germania privind vaccinările şi-a exprimat prudenţa.

Unii oameni de ştiinţă spun că, din cauza lipsei de date privind efectele pe termen lung, ar putea fi mai bine să se vaccineze doar adolescenţii cu factori de risc.

Un document pus la dispoziţie înainte de discuţii a arătat clar că guvernul doreşte să meargă mai departe şi îşi propune să ofere tuturor copiilor de cu vârsta de 12-18 ani, cel puţin o primă doză până la sfârşitul lunii august.

La începutul lunii mai, FDA, Administraţia Americană a Medicamentelor, a autorizat utilizarea vaccinului Pfizer/Biontech pentru copiii care au peste 12 ani. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici