Ţara în care animalele de companie ale pacienţilor cu COVID-19 ar fi ucise fără consimţământul lor

  • China se luptă cu noi focare de coronavirus, în timp ce Beijingul persistă cu controversata sa strategie de toleranţă zero pentru COVID-19.
  • Mai multe persoane au raportat că s-au întors acasă şi au constatat că animalele lor de companie au fost ucise în timp ce se aflau în carantină sau în tratament.
17492 afișări
Imaginea articolului Ţara în care animalele de companie ale pacienţilor cu COVID-19 ar fi ucise fără consimţământul lor

Ţara în care animalele de companie ale pacienţilor cu COVID-19 ar fi ucise fără consimţământul lor

În această lună, un rezident din Chengdu, în sud-vestul Chinei, a susţinut pe platforma de socializare Xiaohongshu că pisicile sale au fost ucise după ce a fost mutată din locuinţa sa în carantină. Cu doar două luni înainte, o femeie din Harbin, în nord-estul Chinei, a declarat pe Weibo că cele trei pisici ale sale au fost ucise de către lucrătorii comunitari după ce au fost testate pozitiv pentru virus.

Dar lucrătorii comunitari au răspuns spunând presei locale că nu există niciun tratament disponibil pentru animale şi că eutanasierea a fost singura opţiune. „Dacă animalul este testat pozitiv, atunci nu se pot muta înapoi... focarul nu se va termina niciodată", a spus lucrătorul.
 
China urmăreşte în continuare o strategie "zero-COVID-19". Ori de câte ori apar focare regionale, guvernele locale folosesc teste masive, depistarea contactelor şi, uneori, închideri parţiale pentru a încerca să limiteze răspândirea, potrivit presei locale.
 
Deşi populaţia a fost în general tolerantă faţă de această strategie până acum, plângerile sunt în creştere. Oamenii spun din ce în ce mai des că s-au săturat de epidemii şi că tratamentul dur şi unic din partea guvernului local şi a lucrătorilor comunitari pentru a limita virusul, inclusiv relele tratamente aplicate animalelor de companie, este excesiv.
 
În calitate de proprietar de animale de companie, Li a fost indignată de aceste incidente. „Nu există nicio dovadă medicală sau suport legal pentru uciderea acestor animale de companie, este extrem de inuman", a spus ea.
 
În prezent, proprietarii de animale de companie iau problema în propriile mâini prin intermediul petiţiilor online şi solicită guvernelor locale politici mai umane şi mai bine definite.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici