Ţara în care un criminal sadic trăieşte ca la hotel. Şi tot nu e mulţumit

Norvegianul Anders Behring Breivik, ucigaşul din Utoya, care a luat viaţa unui număr de 77 de persoane în 2011, cere statului nordic daune pentru „izolare inumană”, în ciuda faptului că în celulă beneficiază de bucătărie, televizor, sală de sport şi peruşi.

1889 afișări
Imaginea articolului Ţara în care un criminal sadic trăieşte ca la hotel. Şi tot nu e mulţumit

Ucigaşul cu sânge rece Anders Behring Breivik s-a prezentat ieri în sala de judecată a închisorii Ringerike pentru prima zi de proces în procesul pe care l-a intentat statului norvegian pentru condiţiile izolării sale. Susţine că suferă de depresie şi de tendinţe suicidare din pricina detenţiei.

Neo-nazistul de 43 de ani din Oslo, care se află în izolare de 12 ani pentru uciderea a 77 de persoane (condamnat la 21 de ani de închisoare, pedeapsa maximă, dar cu posibilitate de prelungire), majoritatea participanţi foarte tineri la un miting laburist pe insula Utoya, a denunţat statul pentru „tratament inuman”.

Potrivit lui Breivik, condiţiile sale de închisoare ar încălca articolul 3 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, care interzice tratamentele şi pedepsele inumane sau degradante.

„Izolarea a devenit mai severă odată cu trecerea timpului. Breivik are în prezent contact doar cu alţi doi prizonieri, cu care are contact timp de o oră la fiecare două săptămâni”, a declarat Ystein Storrvik, avocatul apărării, pentru postul public norvegian Nrk.

Breivik este reţinut în închisoarea de maximă siguranţă Ringerike, unde are la dispoziţie completă o cameră cu bucătărie, sală de gimnastică, sală TV şi o cuşcă cu trei peruşi (specie de papagali).

În ciuda acomodarii şi a contactelor scurte cu alţi deţinuţi, neo-nazist în vârstă de 43 de ani susţine că situaţia sa actuală îi provoacă daune psihologice care ar duce la depresie şi chiar tendinţe suicidare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici