Norvegianul care a omorât 77 de persoane dă în judecată statul din cauza condiţiilor din închisoare

Anders Behring Breivik cere autorităţilor să pună capăt izolării sale, inclusiv în ceea ce priveşte comunicaţiile.

589 afișări
Imaginea articolului Norvegianul care a omorât 77 de persoane dă în judecată statul din cauza condiţiilor din închisoare

Norvegianul care a omorât 77 de persoane dă în judecată statul din cauza condiţiilor din închisoare

Anders Behring Breivik, extremistul care a ucis 77 de persoane într-un atac armat în Norvegia în 2011, cere luni instanţei să pună capăt izolării sale în închisoare, spunând că astfel îi sunt încălcate drepturile, potrivit Reuters.

Bărbatul de 44 de ani dă statul în judecată în încercarea de a ridica restricţiile asupra legăturilor sale cu lumea exterioară.

Un deceniu de izolare „fără interacţiune semnificativă” a avut un impact devastator asupra sa, a argumentat avocatul lui Breivik pentru tribunalul districtual din Oslo.

„Acum este dependent de medicamentul pentru depresie pentru a trece peste zilele de închisoare”, a spus avocatul.

În replică, avocaţii care reprezintă Ministerul Justiţiei spun că Breivik trebuie ţinut separat de restul celor închişi din cauza ameninţării pe care o reprezintă.

Audierea va avea loc luni, iar verdictul judecătorului va fi anunţat peste câteva săptămâni.

Breivik a ucis opt persoane cu o maşină-bombă la Oslo, apoi a împuşcat alte 69, majoritatea adolescenţi, într-o tabără de tineri a Partidului Laburist, în cel mai sângeros atac, în timp de pace, din Norvegia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
închisoare,
proces,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici