Târg de Sfinţii Mihail şi Gavriil, între 8 şi 11 noiembrie în Parcul Naţional din Capitală

Târgul de Sfinţii Mihail şi Gavriil, un eveniment de promovare a tradiţiilor populare româneşti, va fi organizat în perioada 8-11 noiembrie, în Parcul Naţional din Bucureşti (fostul Parc 23 August).

1103 afișări
Imaginea articolului Târg de Sfinţii Mihail şi Gavriil, între 8 şi 11 noiembrie în Parcul Naţional din Capitală

Târg de Sfinţii Mihail şi Gavriil, între 8 şi 11 noiembrie în Parcul Naţional din Capitală (Imagine: Cristi Vatavu/ Arhiva Mediafax Foto)

Evenimentul, organizat de Primăria Sectorului 2, se doreşte a fi "un preambul la perioada sărbătorilor de iarnă, deschise în fiecare an de cei doi sfinţi al căror nume este purtat de peste 1.300.000 de români", informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Pe durata celor patru zile ale evenimentului, între orele 10.00 şi 19.00, în perimetrul parcului vor fi amplasate circa 80 de standuri aranjate fiecare ca o mică gospodărie tradiţională românească.

Din fiecare casă de gospodar va ieşi la lumină, pentru oaspeţii prezenţi, o parte a rodului toamnei produs de fiecare: carne, brânzeturi, plăcinte, cozonaci, turtă dulce, miere, magiun, bulz, legume şi fructe, must, vin, dar şi produse de artizanat, unelte de gospodărie, vase şi oale din ceramică sau podoabe.

Din "micul sat" nu va lipsi nici cârciuma, unde fiecare trecător poate poposi şi gusta din friptura la proţap şi poate bea o cană cu must sau cu vin fiert.

În tot acest timp, solişti de muzică populară vor întregi atmosfera de sărbătoare, se mai spune în comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici