Târgovişte: Mai multe persoane care au venit să se închine la moaştele Sfântului Nifon au leşinat

Mai multe persoane care au venit, sâmbătă, la Catedrala Mitropolitană din Târgovişte, pentru a se închina la moaştele Sfântului Ierarh Nifon, au leşinat şi au avut nevoie de îngrijiri de la medicii de pe ambulanţe, o femeie fiind transportată cu salvarea la spital fără a necesita internarea.

355 afișări
Imaginea articolului Târgovişte: Mai multe persoane care au venit să se închine la moaştele Sfântului Nifon au leşinat

Târgovişte: Mai multe persoane care au venit să se închine la moaştele Sfântului Nifon au leşinat (Imagine: Octav Ganea/Publimedia)

Potrivit reprezentanţilor Arhiepiscopiei Târgovişte, la sărbătoarea Sfântului Ierarh Nifon, ctitor al Catedralei Mitropolitane din municipiu, au participat câteva mii de credincioşi veniţi de la primele ore ale dimineţii pentru a asista la Sfânta Liturghie oficiată de către Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, precum şi alţi ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române, dar şi pentru a se închina la moaşte.

Credincioşii au stat liniştiţi, dar în momentul în care au fost invitaţi să ajungă la moaşte, unii dintre ei s-au înghesuit cu jandarmii, iar mai multe au persoane au leşinat şi au avut nevoie de îngrijiri medicale.

O femeie a fost transportată cu salvarea la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, după ce a fost stabilizată doctorii hotărând că pacienta nu necesită internarea.

Procesiunea religioasă se va încheia sâmbătă seară pentru ca toţi enoriaşii să poata trece prin faţa raclei cu moaştele Sfântului Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului şi Mitropolitul Ţării Româneşti.

Vineri seară, sute de copii şi adolescenţi au participat la Pelerinajul Tinerilor din municipiul Târgovişte, manifestare care a precedat ceremoniile legate de sărbătorirea Sfântului Ierarh Nifon.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici