Târgu Jiu: Cinci persoane, la spital după ce au fost lovite de un fulger

Cinci persoane au ajuns, miercuri seară, la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean din Târgu Jiu, după ce au fost lovite de un fulger în timp ce se aflau în curtea casei lor, situată la marginea oraşului.

74 afișări
Imaginea articolului Târgu Jiu: Cinci persoane, la spital după ce au fost lovite de un fulger

Târgu Jiu: Cinci persoane, la spital după ce au fost lovite de un fulger (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Patru dintre persoanele respective, doi bărbaţi şi două femei, sunt membre ale aceleiaşi familii şi se aflau în curtea casei, unde descărcau fân dintr-o căruţă.

O rudă a acestora a relatat că, la un moment dat, cei patru, împreună cu un localnic care îi ajuta la fân, s-au adăpostit sub streaşina casei, ca să nu îi plouă, iar acoperişul a fost lovit de un fulger.

Cele cinci persoane au fost transportate cu ambulanţele la Spitalul Judeţean din Târgu Jiu, medicul Ramona Oprea din cadrul UPU precizând că starea acestora nu este gravă.

"E vorba de o familie ai cărei membri au fost loviţi de un fulger. Fulgerul nu a căzut direct pe ei, dar este efectul câmpului electromagnetic care i-a aruncat. Nu au răni grave, uşoară hipertensiune, o singură pacientă are traumă craniană, o plagă contuză, dar este stabilă. Nimeni nu pune probleme deosebite", a menţionat Oprea.

Cei cinci pacienţi vor rămâne spitalizaţi.

O furtună puternică a avut loc, miercuri searaă, în zona de nord a judeţului Gorj şi în municipiul Târgu Jiu, fără a fi semnalate însă pagube deosebite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici