Târgu Jiu: Jurnalişti agresaţi de un grup de rromi

Câţiva jurnalişti din Târgu Jiu au fost agresaţi, sâmbătă, în cartierul Meteor, în timp ce încercau să filmeze pregătirile pentru nunta unor minori rromi.

7 afișări
Imaginea articolului Târgu Jiu: Jurnalişti agresaţi de un grup de rromi

Târgu Jiu: Jurnalişti agresaţi de un grup de rromi

Rromii anunţaseră din timp că nu doresc reprezentanţi ai presei la evenimentul respectiv, aceştia considerând că, din cauza relatărilor mass-media, nu pot să respecte tradiţiile ţigăneşti. Prezenţa jurnaliştilor la eveniment i-a înfuriat, lucrurile degenerând într-un scandal.

O echipă de filmare a postului Naţional TV şi a studioului "Alpha" Târgu Jiu, precum şi corespondentul cotidianului “Ediţie Specială de Oltenia”, s-au deplasat, sâmbătă, în cartierul Meteor pentru a vedea cum se fac pregătirile pentru petrecerea respectivă deşi părinţii minorilor declaraseră anterior că nu vor organiza nicio nuntă sau logodnă, pentru a respecta legislaţia românească în privinţa vârstei la care se poate căsători o persoană.

Jurnaliştii au mers la locuinţa familiei Biriţă, unde era programată petrecerea de sâmbătă seara. Când au ajuns la faţa locului, prin zonă trecea, în acel moment, un echipaj al Poliţiei, aflat în patrulare prin cartier. Costin Soare, corespondentul Naţional Tv, a declarat că, imediat după ce echipajul de Poliţiea trecut, câteva femei au ieşit din curtea în dreptul căreia opriseră maşina şi i-au agresat pe ziarişti.

“Eu discutam cu un lider al comunităţii în încercarea de a ne ajuta să stăm de vorbă cu organizatorii petrecerii, moment în care m-am trezit îmbrâncit şi împins. Cameramanul meu şi cu cel de la cealaltă televiziune au fost cei mai expuşi. Amândoi au fost obligaţi, prin ameninţări, să scoată casetele din camerele video şi să predea imaginile rromilor care continuau să ne agreseze, atât verbal, cât şi fizic. Am rămas fără telefoane mobile, acestea ne-au căzut pe jos, iar după câteva minute - timp în care nu ne-au lăsat să plecăm din stradă -, am reuşit să ne urcăm în maşină şi să plecăm de acolo”, a afirmat Soare.

Jurnaliştii agresaţi au mers la Poliţia Târgu Jiu şi au depus o plângere. Un echipaj al Poliţiei s-a deplasat în cartierul Meteor, de unde s-a întors cu casetele video şi telefoanele mobile ce fuseseră luate de rromi.

Poliţia a început o anchetă, jurnaliştii neprezentând urme vizibile de violenţă.

Nunta dintre doi copii rromi - a căror familii sunt din cartierul Meteor (Târgu Jiu), respectiv şi oraşul Strehaia - a devenit de interes public după ce mama ginerelui, Stela Mihai, din Strehaia, a reclamat în urmă cu două săptămâni, la Poliţia Târgu Jiu, că fiul său va fi obligat să întreţină relaţii sexuale în noaptea nunţii, deşi este minor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici