Târgu Mureş: Poliţistul care şi-a obligat colegul să sufle în alcooltest a fost retrogradat

Poliţistul de la Circulaţie care şi-a obligat un coleg să sufle în alcooltest, în urma unui incident în trafic produs săptămâna trecută la Târgu Mureş şi în care au fost implicaţi doi aleşi locali, a fost retrogradat, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Mureş, Livia Popa.

45 afișări
Imaginea articolului Târgu Mureş: Poliţistul care şi-a obligat colegul să sufle în alcooltest a fost retrogradat

Târgu Mureş: Poliţistul care şi-a obligat colegul să sufle în alcooltest a fost retrogradat (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Mureş, comisia de disciplină a finalizat marţi seară cercetările în cazul acestui incident.

"Ofiţerul respectiv de la Circulaţie a fost retrogradat din funcţie şi a fost mutat la Biroul de Investigaţii Criminale din Târgu-Mureş. A fost sancţionat pentru neîndeplinirea sarcinilor de serviciu, iar abaterea disciplinară va apărea ca menţiune în fişa poliţistului. Retrogradarea în funcţie şi mutarea apar în cartea de muncă", a precizat Livia Popa.

Potrivit acesteia, Benedek Istvan, consilierul local care a refuzat să sufle în alcooltest la cererea poliţiştilor, a primit în urma acestui incident şase puncte amendă.

Un poliţist din Târgu Mureş a fost verificat de către un superior cu alcooltestul, joia trecută, după ce poliţiştii au oprit în trafic un consilier local, cerându-i să facă acest test, însă atât consilierul, cât şi fratele său, candidat la Parlament, au reclamat că poliţistul nu se legitimase mai întâi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici