Târgul de Crăciun Bucureşti din Piaţa Constituţiei a fost deschis de elevi olimpici la matematică

Târgul de Crăciun Bucureşti din Piaţa Constituţiei a fost deschis, joi, de la ora 18:00, de trei elevi olimpici la matematică, medaliaţi cu aur în Japonia.

330 afișări
Imaginea articolului Târgul de Crăciun Bucureşti din Piaţa Constituţiei a fost deschis de elevi olimpici la matematică

Sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Bucureşti

Andrei Chiriţă, David Anghel şi Pavel Ciurea sunt trei dintre elevii care au luat medalii de aur anul acesta la Olimpiada Internaţională de Matematică din Japonia şi au apăsat butoanele care au aprins luminiţele din Piaţa Constituţiei şi iluminatul festiv din oraş. Tinerii au fost însoţiţi de coordonatorul lor, conf. univ. dr. Cătălin Liviu Gherghe.

La eveniment a fost prezent şi Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei.

„Sunt bucuros că mulţi bucureşteni au venit încă din seara asta. Târgul este deschis până pe 26 decembrie. O să fie concerte, există Casa lui Moş Crăciun, care va veni pe 15 decembrie. Până atunci primeşte scrisori şi există alte activităţi pentru copii”, a spus edilul.

„Ca în fiecare an, sunt prezenţi meşteşugari care vând diverse lucruri, există mâncare tradiţională şi internaţională. Este un loc în care oamenii se simt bine”, a mai spus primarul general.

Una dintre atracţiile principale, bradul din Piaţa Constituţiei, are o înălţime de 30 de metri şi este împodobit cu aproximativ opt tone de cetină pe o structură metalică, globuri şi luminiţe.

Nicuşor Dan a mai declarat că montarea luminiţelor de Crăciun din acest an a costat aproximativ două milioane de lei şi au fost achiziţionate decoraţiuni în valoare de aproximativ cinci milioane de lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici