Tăriceanu: Adomniţei a votat ca parlamentar, dar trebuia să arate o anumită conduită

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat, joi, că ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, a votat în calitate de parlamentar, dar ar fi trebuit să arate o anume "linie şi conduită" colegilor din PNL, iar din cauza situaţiei create acum deputatul liberal trebuie să "dezlege nodul încâlcit".

35 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Adomniţei a votat ca parlamentar, dar trebuia să arate o anumită conduită

Ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei (Imagine: Mediafax Foto)

Întrebat dacă intenţionează să ia vreo măsură în ceea ce îl priveşte pe Cristian Adomniţei, ca urmare a votului pozitiv pe care acesta l-a dat în Parlament în momentul adoptării legii de majorare cu 50% a salariilor cadrelor didactice, Tăriceanu a răspuns: "Ministrul a votat în calitate de parlamentar, cu toate că ar fi trebuit să arate o anumită linie şi o anumită conduită şi colegilor din grupul parlamentar PNL".

Şeful Guvernului a precizat însă că punctul de vedere expus de Cristian Adomniţei în Parlament, din postura de ministru, a fost unul corect.

"În Parlament, ministrul şi-a prezentat punctul de vedere ca ministru şi cred că a făcut o argumentaţie serioasă pe această chestiune. El rămâne în continuare, totuşi, să dezlege acest nod încâlcit, pentru că este responsabilitatea lui", a mai spus Tăriceanu.

Premierul Tăriceanu a discutat, miercuri, cu ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, despre poziţia acestuia în Parlament în cazul creşterii salariilor profesorilor, şeful Guvernului arătând că majorarea, care presupune fonduri reprezentând circa 1% din PIB în 2009, va antrena şi alte revendicări salariale.

"Premierul a discutat, miercuri, cu ministrul Adomniţei despre poziţia pe care acesta a avut-o cu privire la majorarea salariilor cadrelor didactice cu 50%, ceea ce reprezintă aproximativ 1% din PIB-ul prognozat pentru 2009. Şeful Guvernului a afirmat că această majorare este inoportună şi va antrena alte revendicări salariale", au declarat, pentru MEDIAFAX, mai multe surse guvernamentale.

Potrivit surselor citate, Adomniţei a spus că este conştient de presiunile bugetare şi sindicale pe care le generează votul din Parlament, dar i-a spus premierului Tăriceanu că a fost un vot în unanimitate şi că el nu putea vota altfel.

Ministrul Educaţiei i-a mai spus premierului că a făcut şi un calcul privind suma necesară până la sfârşitul anului pentru majorarea salariilor, din care rezultă că pentru cele trei luni este nevoie de aproximativ 1,4 miliarde lei. Adomniţei urmează să aibă o discuţie pe acestă temă cu ministrul Finanţelor, Varujan Vosganian.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici