Tăriceanu anunţă construirea unui monument dedicat victimelor Holocaustului

Premierul Tăriceanu a anunţat, luni, începerea în perioada imediat următoare a lucrărilor pentru construcţia în Bucureşti a unui monument comemorativ dedicat victimelor Holocaustului, suplimentar măsurilor deja iniţiate, printre care realizarea unui manual de studiu în liceu al Holocaustului.

15 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu anunţă construirea unui monument dedicat victimelor Holocaustului

Tăriceanu anunţă construirea unui monument dedicat victimelor Holocaustului (Imagine: Mediafax Foto)

"Actele de barbarie din timpul Holocaustului nu au voie să se mai repete vreodată. Holocaustul nu poate fi negat, nu poate uitat, nu trebuie repetat. De aceea, trebuie să luptăm împotriva oricăror forme de discriminare şi intoleranţă. Avem cu toţii datoria de a împiedica orice manifestări generate de diferenţe de rasă sau religie", afirmă Tăriceanu într-un mesaj transmis, luni, cu ocazia Zilei Holocaustului.

El arată că România şi-a asumat memoria trecutului şi că o societate democratică îşi asumă şi greşelile trecutului, pentru a nu le repeta în viitor.

Pe 9 octombrie se comemorează în România jertfa evreilor, cele şase milioane de evrei ucişi în toată lumea de fascişti şi de colaboratorii lor. Astfel, sunt organizate în toată ţara sunt organizate acţiuni de comemorarea a victimelor Holocaustului precum simpozioane, expoziţii de fotografie, proiecţii, comemorări în cimitirile evreieşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici