Tăriceanu cere anchetă privind intervenţia după accidentul de pe Autostrada Soarelui

Premierul Tăriceanu a cerut miniştrilor Transporturilor şi Internelor să încheie un protocol pentru măsuri comune de pază a sistemelor de semnalizare şi telefonie de pe autostrăzi, precum şi o anchetă internă privind modul în care s-a acţionat după accidentul de vineri, de pe Autostrada Soarelui.

2 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu cere anchetă privind intervenţia după accidentul de pe Autostrada Soarelui

Tăriceanu cere anchetă privind intervenţia după accidentul de pe Autostrada Soarelui

Şeful Executivului a arătat, în şedinţa de miercuri a Guvernului, că este nevoie de acţiuni clare pentru prevenirea unor astfel de accidente şi a cerut ca persoanele responsabile care nu respectă aceste măsuri să fie sancţionate.

Premierul a apreciat măsurile de sancţionare dispuse de ministrul Internelor, Cristian David, în cazul conducerii Poliţiei Rutiere şi a cerut o anchetă internă privind modul în care s-a acţionat după producerea accidentului de vineri, de pe Autostrada Soarelui.

"Există o indiferenţă totală la ceea ce se întâmplă pe autostrăzile Bucureşti-Piteşti şi Bucureşti-Cernavodă. Gardurile au fost rupte şi devastate. Când s-a devastat un metru, în loc să vină să-l repare a doua zi, l-au lăsat. Am înţeles că s-au luat inclusiv capacele de la căminele care sunt la telefoane-nu ştiu ce cămine sunt la telefoane. Am mers până la Fundulea acum o săptămână şi autostrada arată de parcă ar fi în paragină de 100 de ani. Ea a fost construită de doi ani de zile şi este tratată cu indiferenţă de Administraţia Naţională a Drumurilor, ceea ce nu e normal", a spus premierul Tăriceanu, în şedinţa de Guvern.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici