Tăriceanu cere miniştrilor Economiei, Muncii şi Internelor să intervină la mina Petrila

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a cerut miniştrilor Economiei, Muncii şi Internelor să constituie un grup de coordonare care să se deplaseze de urgenţă la mina Petrila pentru a sprijini operaţiunile de salvare a minerilor blocaţi în subteran în urma exploziei produse.

22 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu cere miniştrilor Economiei, Muncii şi Internelor să intervină la mina Petrila

Tăriceanu cere miniştrilor Economiei, Muncii şi Internelor să intervină la mina Petrila (Imagine: Mediafax Foto)

Şeful Guvernului a discutat telefonic cu directorul general al Companiei Naţionale a Huilei din Petroşani, Daniel Surulescu, pentru a afla exact care este situaţia de la mina Petrila şi necesarul de strijin.

 

Daniel Surulescu l-a informat pe Tăriceanu asupra modului de intervenţie pe baza procedurilor de rigoare.

"Premierul a solicitat miniştrilor Economiei, Muncii şi Internelor să sprijine eforturile salvare a minerilor blocaţi în subteran în urma exploziei produse. În acest sens, primul-ministru le-a solicitat celor trei miniştri constituirea unui grup de coordonare care să se deplaseze de urgenţă în zonă", se arată într-un comunicat al Guvernului.

Grupul este condus de Viorel Palaşcă, secretar de stat din Ministerul Economiei şi Finanţelor.

Opt persoane blocate în subteranul minei Petrila în urma unei explozii au murit, iar alţi opt mineri fiind la Spitalul de Urgenţă Petroşani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici