Tăriceanu: Nu am interzis publicarea prognozelor meteorologice

Premierul Tăriceanu a negat informaţiile de presă potrivit cărora ar fi interzisă publicarea prognozelor meteorologice de către Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), precizând că autorităţile sunt interesate ca astfel de date să fie cunoscute pentru reducerea riscurilor de accidente.

2 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Nu am interzis publicarea prognozelor meteorologice

Tăriceanu: Nu am interzis publicarea prognozelor meteorologice

El a arătat că persoanele care vehiculează astfel de informaţii îşi asumă o mare răspundere şi a lansat un apel către mass-media pentru a fi un partener al autorităţilor în informarea corectă a populaţiei asupra caniculei.

Un cotidian central a relatat, luni, că Administratia Naţională de Meteorologie are interdicţie de la SRI să anunţe adevăratele prognoze pentru iulie si august, motivaţia fiind legată de "canicula ucigatoare care va lovi România în următoarea perioadă".

Informaţiile au fost negate, luni, de Serviciul Român de Informaţii, care a precizat că atribuţiile şi responsabilităţile serviciului "se regăsesc în domeniul securităţii naţionale".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici