Tăriceanu: Nu sunt uşor de clătinat şi nu mă sperie că sindicatele din educaţie vor să facă grevă

Premierul Călin Popescu Tăriceanu le-a spus, miercuri, muncitorilor unei fabrici din Câmpina că nu este "chiar aşa uşor de clătinat" şi că nu se sperie de grevele generale anunţate de sindicatele din învăţământ, el acuzându-i de lipsă de onestitate pe unii lideri sindicali din educaţie.

23 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Nu sunt uşor de clătinat şi nu mă sperie că sindicatele din educaţie vor să facă grevă

Tăriceanu: Nu sunt uşor de clătinat şi nu mă sperie că sindicatele din educaţie vor să facă grevă (Imagine: Mediafax Foto)

Călin Popescu Tăriceanu a vizitat, miercuri, fabrica de utilaj pentru industria petrolieră Confind din Câmpina, care a aparţine, potrivit Topului 500 realizat de ziarul Adevărul, omului de afaceri Ioan Simion, candidat din partea PNL în colegiul uninominal pentru Camera Deputaţilor Câmpina.

Spre finalul vizitei, Tăiceanu s-a adresat muncitorilor aflaţi în uzină, vorbindu-le despre oamenii de afaceri, dar şi despre acţiunile de protest anunţate de cadrele didactice. În acest context, premierul a afirmat că "unii dintre liderii de sindicat nu vin să spună adevărul" atunci când vorbesc despre veniturile cadrelor didactice şi că se referă doar la salariul de bază atunci când reclamă salariile mici din învăţământ, fără a menţiona sporurile de care beneficiază profesorii.

"Sunt salariile, cu sporurile, spor de dirigenţie, ore suplimentare, câte şi mai câte de care nu vorbesc nimic. Şi nu e onest. Nu e corect să procedăm în felul ăsta. Eu nu spun că salariile sunt mari. Fiecare, sigur, că îşi doreşte să câştige cât mai bine. Dar totul trebuie relaţionat cu posibilităţile economiei”, a spus Tăriceanu, referindu-se la salariile cadrelor didactice.

Premierul le-a explicat muncitorilor că toţi bugetarii sunt plătiţi din impozitele achitate de ei şi că toate sectoarele doresc să trăiască mai bine, însă trebuie să ne raportăm la realităţile economice.

"Nu sunt chiar aşa de uşor de clătinat, nu mă sperie nici faptul că vor să facă grevă generală. Trebuie să înţeleagă fiecare cetăţean din România că totul se obţine cu efort şi cu solidaritate”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Federaţia "Spiru Haret" ameninţă cu greva generală din 3 noiembrie, Sed Lex din 13 noiembrie, urmând ca în 20 noiembrie, odată cu declanşarea protestului şi de către cei de la Sanitas, să se afle în grevă generală toţi bugetarii afiliaţi la CNSLR Frăţia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici