Tăriceanu promite calculatoare pentru toţi elevii

Programul "Un calculator pentru fiecare elev", care va începe în această toamnă pentru elevii claselor a IX-a şi a X-a, va fi extins la tot învăţământul preuniversitar, iar premierul Tăriceanu va discuta cu ministrul Educaţiei pentru acordarea unor premii mai consistente elevilor olimipici.

132 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu promite calculatoare pentru toţi elevii

Tăriceanu promite calculatoare pentru toţi elevii

"În această toamnă va demara programul «Un calculator pentru fiecare elev», cu elevii claselor a IX-a şi a X-a, şi acest program va fi extins la tot învăţământul preuniversitar", a spus premierul Tăriceanu, care a participat luni la festivitatea de deschidere a anului şcolar 2008-2009 de la Şcoala Generală nr. 1 din comuna Gruiu, judeţul Ilfov.

Tăriceanu le-a spus elevilor şi profesorilor că Guvernul va continua investiţiile în infrastructura şcolară, inclusiv programele de dotare a şcolilor.

Premierul a arătat că doreşte, în primul rând, ca şcoala să le asigure un viitor bun elevilor, o meserie de pe urma căreia să poată câştiga un trai bun şi, totodată, să pregătească elitele societăţii româneşti.

"Voi discuta cu ministrul Educaţiei, Cristian Admoniţei, să găsim o formă mai bună de premiere a elevilor care obţin rezultate deosebite la olimpiadele şcolare, o formă de premiere mai consistentă, în aşa fel încât să stimulăm cât mai mulţi elevi să intre în aceste competiţii care vor putea să selecteze vârfurile şi elitele societăţii româneşti", a arătat Tăriceanu.

Primarul comunei Gruiu i-a solicitat premierului, prin intermediul secretarului de stat în MIRA Marian Petrache, fonduri pentru construcţia unei săli de sport, iar premierul a precizat că se vor găsi soluţii în acest sens.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici