Tarifele la cazare pe litoral nu vor creşte în 2010

Reprezentanţii Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc susţin că tarifele la cazare pe litoral pentru sezonul 2010 nu vor creşte, fiind posibilă chiar o reducere a preţurilor între 5 şi 12% la unele hoteluri.

28 afișări
Imaginea articolului Tarifele la cazare pe litoral nu vor creşte în 2010

Tarifele la cazare pe litoral nu vor creşte în 2010 (Imagine:Cristi Cimpoes/ Mediafax Foto)

"Primele informaţii pe care le am susţin că preţurile nu vor creşte. Trecând printre standuri am văzut că la unii preţurile au scăzut cu 5, 8, 10, 12 la sută pentru 2010 şi sper că şi ceilalţi care au venit cu intenţia să rămână cu preţurile la nivelul acestui an să înţeleagă că este nevoie de o reducere a tarifelor pentru viitorul sezon. Suntem convinşi că niciun hotelier nu va încerca majorarea salariilor", a declarat, marţi, la Mangalia, la deschiderea Bursei de turism, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc, Daniel Vasilescu.

El a precizat că valoarea tarifelor pentru sezonul estival 2010 ar putea fi cuprinsă între 200 şi 550 de lei pe zi de persoană, în plin sezon.

"Anul trecut, în plin sezon, am avut pachete turistice de la 250 la 600 de lei de persoană pentru cazare, plus mic dejun. La acestea aplicăm reducerea cuprinsă între 5 şi 12% în funcţie de unitatea hotelieră şi vom avea valoarea pachetului pentru anul viitor", a precizat Vasilescu.

La Bursa de turism de la Mangalia participă reprezentanţi din peste 80 de structuri de cazare din sudul litoralului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici