Tatăl fetiţei aruncate de mama ei dintr-un taxi, audiat la Poliţia Capitalei. Femeia îi reproşa că el vrea să ucidă copilul

Tatăl fetiţei de un an şi jumătate aruncată de mama ei dintr-un taxi a fost audiat vineri la Poliţia Capitalei, acesta declarând pentru MEDIAFAX că din iulie femeia îl sună şi îi spune că el vrea să ucidă copilul şi că pune oameni să o urmărească şi să o otrăvească pe micuţă.

800 afișări
Imaginea articolului Tatăl fetiţei aruncate de mama ei dintr-un taxi, audiat la Poliţia Capitalei. Femeia îi reproşa că el vrea să ucidă copilul

Tatăl fetiţei aruncate de mama ei dintr-un taxi, audiat la Poliţia Capitalei. Femeia îi reproşa că el vrea să ucidă copilul (Imagine: Mediafax Foto)

Radu Ovidiu Bugariu a fost audiat timp de trei ore la sediul Poliţiei Capitalei, unde a dat mai multe informaţii despre Aniţa Bar, femeia cu care, spune el, a avut o relaţie de două luni şi jumătate.

La ieşirea de la audieri, Radu Ovidiu Bugariu a declarat pentru MEDIAFAX că a cunoscut-o pe fosta grefieră pe internet şi că în timpul celor două luni şi jumătate s-a întâlnit cu aceasta de patru sau cinci ori, timp în care femeia nu i-a spus niciodată numele ei adevărat.

Bărbatul a spus că, deşi cunoştea faptul că în anul 2010 femeia a fost internată de două ori la un spital de boli psihice, nu i s-a părut niciodată că ea ar avea probleme.

Bugariu a mai spus că atunci când Aniţa Bar s-a despărţit de el nu ştia că este însărcinată, iar ulterior i-a comunicat despre naşterea fetiţei printr-un email, moment în care a mers la starea civilă şi a recunoscut copilul.

El a precizat că nu a plătit niciodată pensie alimentară, fosta grefieră neavând această pretenţie, însă a contribuit cu bani la creşterea micuţei.

Radu Ovidiu Bugariu a mai spus că, după ce aceasta a terminat concendiul post natal şi s-a întors la serviciu, din motive pe care nu le cunoaşte ea şi-a înaintat demisia, în iulie 2012, moment în care "şi-ar fi pierdut minţile".

"A început să mă sune şi să îmi spună că vreau să ucid copilul şi că pun oameni să o urmărească şi să o otrăvească pe cea mică", a declarat tatăl fetiţei.

Bărbatul a spus că acum este casnic şi că locuieşte într-un sat de lângă Timişoara, după ce timp de zece ani a lucrat ca învăţător. El a precizat că dacă mama va fi decăzută din drepturi, doreşte, ca tată, să ia fetiţa şi să se ocupe de educaţia ei.

După audieri, bărbatul a plecat la spitalul unde este internată fetiţa, având la el un iepuraş din pluş.

Alături de Bugariu, a fost audiat şi fratele femeii.

Fetiţa va fi externată vineri, când tatăl său va ajunge la Spitalul "Marie Curie" din Capitală.

"Fetiţa este bine. Aleargă pe hol. O vom externa vineri, când va veni tatăl să o ia", a declarat, pentru MEDIAFAX, managerul Spitalului "Marie Curie", dr. Gabriel Smarandache.

El a precizat că familia va putea rămâne în spital până când "vor avea legătură pentru a reveni la Oradea".

Mama fetiţei, internată joi, va rămâne în continuare la Spitalul "Alexandru Obregia", sub supraveghere, fiind evaluată psihologic şi psihiatric.

"Pacienta a fost internată prin camera de gardă prin procedură nonvoluntară, potrivit legii sănătăţii mintale", a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Spitalului "Alexandru Obregia", dr. Rodica Năstase.

Femeia primeşte de vineri medicaţia specifică diagnosticului "episod psihotic acut". "Ea confirmă că are antecedente psihiatrice personale din 2010. Mai mult, a spus că atunci i s-a recomandat tratament, însă l-a întrerupt total, fără aviz medical, întrucât a considerat că s-a făcut bine", a mai spus dr. Năstase.

Potrivit medicilor, pacienta a negat că ar fi vrut să-i facă rău fetiţei. "Are însă o frică, întrucât simte că fetiţa ei este în primejdie, că cineva vrea să-i facă rău, şi spune că a mai avut asemenea trăiri", a adăugat medicul.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului "Alexandru Obregia" a mai spus că acţiunea de joi prin care femeia şi-a aruncat copilul din taxi are caracter cert psihopatologic. "Este vorba despre un comportament halucinator delirant acut, care necesită supraveghere şi monitorizare permanentă la momentul actual", a explicat dr. Rodica Năstase.

În continuare, medicii îi vor face femeii evaluări periodice, pentru stabilirea unui diagnostic complet, de certitudine, şi implicit a unei conduite terapeutice pentru momentul actual, dar şi de perspectivă, a mai spus medicul.

În ceea ce priveşte discernământul femeii la momentul aruncării copilului din taxi, Rodica Năstase a ţinut să precizeze că acesta nu poate fi stabilit nici în policinică şi nici în spital, ci doar de către o echipă complexă de la Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici".

"Stabilirea discernământului femeii asupra faptelor sale nu poate fi precizat decât de către INML, şi în niciun caz de policlinici şi de către spitale de psihiatrie. La rândul lui, INML va examina atât pacientul, cât şi documentele întocmite de Spitalul Obregia, într-o comisie multidisciplinară", a conchis medicul.

Femeia - în vârstă de 40 de ani, din Oradea, fost grefier la Curtea de Apel Oradea - şi-a aruncat copilul, joi, dintr-un taxi cu care se deplasa pe podul Grant din Capitală.

Fetiţă a suferit escoriaţii faciale şi un traumatism cranio-cerebral minor, fiind transportată la Spitalul "Marie Curie", iar mama ei, care prezintă tulburări de comportament, a fost dusă la Spitalul de Psihiatrie "Alexandru Obregia".

Cazul este anchetat de procurori de la Parchetul Capitalei, împreună cu poliţiştii judiciarişti.

Femeia le-ar fi spus poliţiştilor că portiera taxiului s-a deschis accidental, în timp ce şoferul maşinii susţine că femeia a deschis uşa şi a aruncat copilul, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din Poliţie.

Ea şi-ar mai fi aruncat copilul de alte două ori, iar miercuri, în timp ce se afla la Băile Felix, a fost nevoie de intevenţia Poliţiei după ce i-a dat micuţei să bea alcool, au informat surse din Poliţie.

În cursul zilei de joi, femeia s-a urcat împreună cu fetiţa în tren şi a venit la Bucureşti. Apoi, a luat un taxi din faţa gării, iar pe Podul Grant a deschis portiera şi a aruncat fetiţa din maşină.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici