Tătaru intervine în situaţia raportării defalcate făcută de Ministerul Sănătăţii în mandatul lui Voiculescu: Când vine o informare, vine cu aviz

INSP, MAI şi MApN trebuie să avizeze comunicările privind raportările referitoare la vaccinarea antiCovid-19, iar transparenţa trebuie să fie asumată şi să aibă un suport atât legislativ, cât şi ştiinţific, spune Nelu Tătaru, fost ministru PNL al Sănătăţii.

2871 afișări
Imaginea articolului Tătaru intervine în situaţia raportării defalcate făcută de Ministerul Sănătăţii în mandatul lui Voiculescu: Când vine o informare, vine cu aviz

Tătaru intervine în situaţia raportării defalcate făcută de Ministerul Sănătăţii în mandatul lui Voiculescu: Când vine o informare, vine cu aviz

„Institutul Naţional de Sănătate Publică, Ministerul de Interne, Ministerul Apărării, dacă avem despre vaccinare... Toţi cei care sunt implicaţi, deci nu vorbim de servicii sau altceva. Avem efectiv fiecare organism care-şi asumă o dată pe care o comunică. Când vine o informare, vine şi cu aviz”, declară Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătăţii, întrebat cu privire la care sunt instituţiile care trebuie să avizeze raportările referitoare la vaccinarea antiCovid-19.

El afirmă că este este şi apanajul premierului, cel care va lua decizia în consecinţă cu o evaluare a situaţiei de la Ministerul Sănătăţii.

„Principiul transparenţei cred că vrem să-l aplicăm toţi. (...) Cetăţeanul trebuie să fie informat, dar trebuie să fie informat corect, iar acea transparenţă trebuie să fie asumată şi care să aibă un suport atât legislativ, cât şi ştiinţific”, conchide liberalul.

Premierul Florin Cîţu a anunţat că a trimis Corpul de control la MS pentru a face verificări cu privire la existenţa avizelor necesare publicării unei raportări defalcate a datelor referitoare la pandemie.

„Am avut o discuţie cu şeful Corpului de Control, în această dimineaţă, se autosesizează să vadă dacă au fost respectată toată legislaţia, avizele dacă au fost luate... Este vorba despre publicarea unor informaţii de care ţine mai multe instituţii atunci, natural, trebuia să existe şi avizul acelor instituţii”, afirma premierul Florin Cîţu.

Ministrul Sănătăţii a cerut să i se aducă la cunoştiinţă sursa sesizării: „În spiritul transparenţei, aştept să aflu şi eu pe cine am supărat şi, mai ales, de ce”, conchide ministrul Sănătăţii.

„Ministerul Sănătăţii a publicat joi, în premieră, date referitoare la pandemie şi vaccinare: pentru prima dată, am oferit publicului informaţii absolut fireşti şi nefiltrate, de interes public. Vorbim de date privind pandemia, defalcate pe judeţe, şi pe centre de vaccinare. Pentru a lămuri rapid poziţia mea, iată mai jos ideile principale: Transparenţa deranjează. Premierul a fost interpelat pe acest subiect de o instituţie a statului şi a solicitat, procedural, Corpului de Control să verifice dacă nemulţumirea este justificată. Vreau să subliniez că aş fi făcut la fel: nu există nici un conflict între mine şi premierul Florin Cîţu”, menţiona Voiculescu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
tătaru,
raportare,
ms

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici