Taxele pentru locurile de parcare de domiciliu din Sectorul 2, majorate de aproape trei ori

Taxele pentru locurile de parcare de domiciliu din Sectorul 2 al Capitalei au fost majorate în 2010 de aproape trei ori faţă de anul trecut, acestea putând fi plătite de luni în trei centre, deschise pe şoselele Pantelimon, Iancului şi Electronicii.

370 afișări
Imaginea articolului Taxele pentru locurile de parcare de domiciliu din Sectorul 2, majorate de aproape trei ori

Taxele pentru locurile de parcare de domiciliu din Sectorul 2, majorate de aproape trei ori (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Bucureştenii din Sectorul 2 care locuiesc în zona A vor plăti în 2010 pentru un loc de parcare de domiciliu 164,25 de lei pe an, faţă de 76,65 de lei în 2009. Un loc de parcare de domiciliu în zona B va costa 146 de lei, faţă de 58,40 de lei în 2009, în zona C - 127,75, faţă de 47,45 de lei, iar în zona D - 109,5 lei, faţă de 36,5 lei.

Cei care au domiciliul sau reşedinţa pe bulevardele Chişinău, Basarabia, Fundeni (de la Şoseaua Pantelimon la Spitalul Fundeni) şi Pantelimon (de la intersecţia cu Şoseaua Pantelimon până la magazinul Cora) pot plăti taxele pentru locurile de parcare la centrul de pe Şoseaua Pantelimon.

Centrul de pe Şoseaua Iancului deserveşte cetăţenii care domiciliază în zonele Moşilor, Ştefan cel Mare, Mihai Bravu, Ferdinand, Matei Voievod, Iancului, Baicului, Vatra Luminoasă, Avrig, iar la sediul din Şoseaua Electronicii pot plăti cei care au domiciliul în Colentina, Floreasca, Maior Băcilor, Barbu Văcărescu şi Fundeni (de la Şoseaua Colentina până la Spitalul Fundeni).

Plata unui loc de parcare în funcţie de zona de domiciliu a fost stabilită de Consiliul General al Municipiului Bucureşti prin Hotărârea nr. 405 din 16 decembrie 2009.

Potrivit directorului Direcţiei Venituri din Primăria Capitalei, Lenuţa Boncotă, majorarea taxelor pentru locurile de parcare din cele şase sectoare ale Capitalei a fost decisă în urma propunerilor venite de la edilii sectoarelor şi este justificată atât de cheltuielile cu amenajarea şi întreţinerea locurilor de parcare, cât şi de cheltuielile necesare chestiunilor administrative.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici