Taxele şi impozitele, plătite la CEC sau prin poştă, în condiţiile grevei funcţionarilor

Persoanele care doresc să-şi plătească taxele şi impozitele la birourile şi instituţiile unde angajaţii sunt în grevă de avertisment, marţi, între 8.30 şi 10.30, pot achita aceste datorii prin poştă sau la CEC.

96 afișări
Imaginea articolului Taxele şi impozitele, plătite la CEC sau prin poştă, în condiţiile grevei funcţionarilor

Taxele şi impozitele, plătite la CEC sau prin poştă, în condiţiile grevei funcţionarilor (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

"Între 8.30 şi 10.30 cetăţenii nu vor putea plăti taxe şi impozite acolo unde este grevă. Au posibilitatea să o facă prin poştă sau la CEC", a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, Romel Neagu, preşedintele executiv al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie (FNSA).

Afişe cu anunţul privind greva de avertisment a funcţionarilor publici şi motivele acestui protest au fost puse la toate instituţiile care au oprit marţi activitatea, pentru două ore.

Liderul de sindicat a ţinut să îşi ceară scuze faţă de cetăţenii care ar fi vrut să-şi plătească taxe şi impozite sau să-şi ridice acte de la primării de la direcţiile de evidenţă a populaţiei, dar le cere acestora să-i înţeleagă pe angajaţii care au oprit activitatea.

"Estimăm că în jur de 50.000 de funcţionari publici sunt, marţi, în grevă. Oamenii sunt nemulţumiti de scăderea salariilor şi ameninţarea cu pierderea locurilor de muncă. Temerile salariaţilor sunt bazate pe declaraţiile guvernanţilor şi ale FMI. Milităm pentru păstrarea locurilor de muncă în administraţie, chiar dacă sunt prost plătite", a spus Romel Neagu.

Sindicaliştii aşteaptă, în urma acestui prim protest, să fie chemaţi de autorităţi, să le fie ascultate doleanţele şi să găsească împreună soluţii.

Aproximativ 45.000 de funcţionari publici din primării, consilii judeţene şi locale, administraţii financiare, poliţie comunitară au întrerupt activitatea, marţi dimineaţa, la ora 8.30, pentru două ore, nemulţumiţi de diminuarea salariilor şi de disponibilizările preconizate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici