Teama de coronavirus. Profesorii de peste 60 de ani se tem că se vor infecta la şcoală

  • Monica Oancea este profesor de matematică şi va fi prezentă la şcoală, deşi face parte din categoria de risc.
  • Speră ca elevii şi colegii ei să respecte regulile, pentru a nu se infecta.
  • Directorii îi lasă să predea on-line, dacă au adeverinţe medicale.
1116 afișări
Imaginea articolului Teama de coronavirus. Profesorii de peste 60 de ani se tem că se vor infecta la şcoală

Foto: Mediafax

Anul şcolar începe cu stângul. Profesorii de peste 60 de ani, aflaţi în pragul pensiei, se tem că se vor infecta în sala de clasă. 

”Este o anumită teamă. Nu pot să spun că sunt inconştientă şi să spun că nu cred în această boală şi nu trebuie să am grijă. Ba da. De când a început această perioadă, întotdeauna, când am ieşit afară, sau au am mers în magazine, am respectat regulile, am purtat mască şi, bineînţeles, voi face acest lucru şi la şcoală,” spune Monica Oarcea, profesor de matematică.

”Eu am recomandat ca aceşti profesori să ia legătura cu medicul de familie, cu afecţiunile şi cu recomandările medicului de familie, sau a medicului curant, să meargă la medicina muncii şi în funcţie de răspunsul concret al medicului de medicina muncii, eu pot să îi acord profesorului acest drept, dacă aşa este. Eu vreau să am nişte recomandări de la specialist, pentru că eu nu sunt specialist în medicină.,” precizează Rodica Marinescu, director la Şcoala Gimnazială nr. 16 din Timişoara.

Mulţi dintre profesorii aflaţi în prag de pensionare au preferat să renunţe la activitate.

18.000 de cadre didactice care au împlinit vârsta de 60 de ani sunt în şcolile din România.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici