Tehnici de supravieţuire, bal mascat sau drumeţii la taberele de schi de pe Valea Prahovei

Zeci de copii din toate colţurile ţării şi chiar din străinătate, participă, în această perioadă, la taberele de schi din staţiune de pe Valea Prahovei. Aici învăţă toate tainele sportului de iarnă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

143 afișări
Imaginea articolului Tehnici de supravieţuire, bal mascat sau drumeţii la taberele de schi de pe Valea Prahovei

Tehnici de supravieţuire, bal mascat sau drumeţii la taberele de schi de pe Valea Prahovei

Salvamontistul din Buşteni George Cotinghiu învaţă, în această perioadă, 30 de copii să schieze. Cursanţii, care au vârste cuprinse între 5 şi 12 ani, sunt din toată ţara, iar unul este din Noua Zeelandă.

“Avem 30 de copii. Abia am început tabăra de schi, sezonul acesta mai târziu ca de obicei, pentru că nu a fost zăpadă. Acum zăpada este excelentă, condiţiile sunt excelente”, a declarat George Cotinghiu, corespondentului MEDIAFAX.

În tabără, copiii sunt împărţiţi în trei grupe: începători, medii şi avansaţi. Tabăra durează şapte zile, iar orele de schi se desfăşoară pe pârtia Kalinderu.

“Avem copii care prind foarte repede şi dacă la început nu ştiau nimic, când termină sunt la grupa avansaţi. Avem copii care vin de şase ani la noi. În tabără sunt 4 ore de schi, pe zi”, mai spune salvamontistul.

După ce termină orele de schi, micii schiori au parte de alte activităţi specifice zonei montane. Fac drumeţii, tehnici de supravieţuire, focuri de tabără sau, în ultima seară, participă la bal mascat.

Pentru copii, distracţia e maximă şi au tot timpul ocupat.

Ianis, un băiat de 10 ani, din Bucureşti, vine în tabăra de schi de 3 ani.

“Este super. Din toate sporturile pe care le practic, schiul e singurul care îmi place. Îmi place foarte mult. Acum trei ani am trecut la avansaţi. Am emoţii de fiecare data când vin”, a declarat Ianis.

Tabăra de schi costă 1.500 de lei, fiind incluse masa, cazarea, echipamentele de schi şi transportul de cablu. În permanenţă, copiii sunt supravegheaţi de monitori.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici