Telegondola de la Vulcan, inaugurată de Udrea, s-a oprit din funcţiune timp de 30 de minute

Telegondola de la Vulcan, judeţul Hunedoara, care a fost inaugurată, vineri, de ministrul Turismului, Elena Udrea, s-a oprit din funcţiune, timp de aproximativ 30 de minute, iar mai multe persoane care voiau să urce au rămas blocate.

330 afișări
Imaginea articolului Telegondola de la Vulcan, inaugurată de Udrea, s-a oprit din funcţiune timp de 30 de minute

Telegondola de la Vulcan, inaugurată de Udrea, s-a oprit din funcţiune timp de 30 de minute (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a participat, vineri, alături de sute de persoane din Valea Jiului, la inaugurarea celei mai mari investiţii realizate după anul 1990 în zonă, o telegondolă care face legătura între municipiul Vulcan şi Pasul Vâlcan.

"Ziua asta arată exact aşa cum sunt şi sufletele dumneavoastră, e însorită, iar Valea Jiului are nevoie de speranţă (...) Valea Jiului are nevoie de speranţă. De 20 de ani, aici nimeni nu a mai pus în practică un proiect care să vă dea o şansă dumneavoastră, locuitorilor din Valea Jiului. Minele într-adevăr s-au mai închis, oamenii au rămas fără loc de muncă, iar tinerii aleg să plece pentru că aici nu au ce face, nu au viitor. De aceea gândim că o prioritate a ministerului pe care îl conduc o reprezintă Valea Jiului. Avem investiţiile în turism şi nu este doar aceasta de la Vulcan", a spus Udrea, când a ajuns în Pasul Vâlcan.

Potrivit sursei citate, investiţia de la Vulcan este doar o etapă în proiectul investiţional în care este cuprinsă Valea Jiului.

"Avem proiectul de la Lupeni şi Straja. Continuăm în 2011 să unim proiectul cu cel de la Straja, să dăm o şansă celor care vor să facă investiţii în turism. Investiţiile în turism aduc locuri de muncă, creează o alternativă pentru dumneavoastră. Aduc aici vizitatori care vor cheltui, îşi vor petrece vacanţele şi banii vor rămâne în comunitatea dumneavoastră, astfel aveţi o şansă nouă. Se vor derula în continuare la dumneavoastră, avem un proiect mare în Petroşani, început şi acesta (domeniul schiabil din Parâng - n.r.). Va fi un domeniu schiabil comparabil cu alte domenii schiabile din Europa, avem un proiect la Petrila", a spus Udrea.

Elena Udrea a apăsat butonul de pornire al telegondolei.

Ulterior, telegondola s-a oprit din funcţiune, oamenii care încercau să urce în Pasul Vâlcan rămânând suspendaţi în gondole. După aproximativ 30 de minute, telegondola a fost repusă în funcţiune.

Ministrul Elena Udrea a aşteptat în Pasul Vâlcan repornirea telegondolei, după care s-a urcat într-o gondolă pentru a coborî de pe munte.

Echipele tehnice spun că, cel mai probabil, defecţiunea a apărut din cauza unui senzor. Echipele de intervenţie au identificat senzorul defect şi au resetat întreaga instalaţie. Specialiştii spun că numărul mare de turişti într-o singură gondolă şi faptul că aceştia nu au călătorit pe scaune a condus la producerea defecţiunii.

Telegondola care a fost inaugurată la Vulcan reprezintă o investiţie de 32.964.438 de lei (valoare fără TVA) şi leagă municipiul Vulcan de Pasul Vâlcan.

Traseul are o lungime de peste trei kilometri, iar turiştii au la dispoziţie 72 de gondole, fiecare cu o capacitate de opt persoane. Telegondola pleacă de la înălţimea de 770 de metri şi ajunge la altitudinea de 1.310 metri, întreaga distanţă fiind parcursă într-un interval de circa nouă minute.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici