Telegondola din Mamaia, pregătită pentru turişti, de Paşte

Telegondola din staţiunea Mamaia va fi pusă în funcţiune la sfârşitul acestei săptămâni, pentru trei zile, cu prilejul sărbătorii Paştelui, preţul unui bilet fiind de 10 lei, ca şi în timpul sezonului estival 2009.

243 afișări
Imaginea articolului Telegondola din Mamaia, pregătită pentru turişti, de Paşte

Telegondola din Mamaia, pregătită pentru turişti, de Paşte (Imagine: Andrei Spirache/Mediafax Foto)

Potrivit directorului SC Telegondola SA, Marian Ştefan, vor fi introduse pe linie doar 21 dintre cele 49 de cabine ale instalaţiei, iar telegondola va funcţiona între orele 10.00 - 20.00, în zilele de sâmbătă, duminică şi luni.

Ştefan a mai spus că angajaţii societăţii vor termina, până vineri după-amiază, toate verificările la instalaţie, pentru ca turiştii să se poată plimba în deplină siguranţă, iar preţul unei călătorii va fi de 10 lei, la fel ca în sezonul trecut.

După Paşte, telegondola se va opri din nou timp de aproape o lună, până la 1 mai, instalaţia urmând să fie deschisă apoi în fiecare weekend până la începutul lunii iunie, când va intra în program normal.

Telegondola din staţiunea Mamaia a fost dată în folosinţă în anul 2004, în urma unei investiţii de peste 3,5 milioane de euro. Instalaţia are două staţii de îmbarcare, una pe malul lacului Siutghiol, în zona Hotelului Perla, iar cea de-a doua în zona Cazino, pe malul Mării Negre. Durata unei plimbări, de-a lungul celor doi kilometri ai traseului, este de şapte minute.

Gondolele sunt închise, au ventilaţie naturală, cu protecţie la soare şi sunt vitrate pentru a asigura o vizibilitate foarte bună. Capacitatea unei gondole este de opt locuri, iar capacitatea de transport este de până la 1.600 de persoane pe oră. Odată pusă în funcţiune instalaţia, turiştii pot admira priveliştea staţiunii Mamaia de la o înălţime maximă de 50 de metri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici