Temele nefăcute ne pun la coadă pe lista ţărilor care vor primi un tratament revoluţionar anti-COVID VIDEO

  • Compania Biotest din Germania a intrat în fază avansată de testare a primei imunoglobuline care reduce mortalitatea COVID.
  • Imunoglobulina conţine doze concentrate de anticorpi şi este produsă din plasma recoltată de la donatori sănătoşi.
  • Ministrul Sănătăţii: Orice tratament care poate fi aprobat, noi îl folosim ca celelalte state.
  • Importator de medicamente derivate din plasmă: Vor avea prioritate ţările care pun la dispoziţie plasmă, România nu face asta
5438 afișări
Imaginea articolului Temele nefăcute ne pun la coadă pe lista ţărilor care vor primi un tratament revoluţionar anti-COVID VIDEO

Plasma recoltată de la donatori FOTO Profimedia

Ştii şi tu că cercetătorii din lumea întreagă caută în acest moment cel mai bun tratament împotriva Covid.  Veşti bune au venit recent din Germania.

Compania Biotest a anunţat că începe studiul clinic fază II pentru imunoglobulina Trimodulin, primul medicament derivat din plasmă care dă mari speranţe celor infectaţi, aflaţi în stare gravă.

Acesta este de fapt un medicament sub formă de ser concentrat cu anticopri care provine din plasma prelevată de la persoane sănătoase, care nu au avut Covid şi care poate fi administrat celor aflaţi în stare gravă, cu pneumonii severe date de această boală.

 

 

 

Primele observaţii din primele faze ale studiului companiei din Germania arată că această imunoglobulină reduce mortalitatea cu peste 30% la pacienţii critici, şi reduce şi durata de ventilaţie mecanică. Ministrul Sănătăţii îţi spune că vom avea acces la acest tip de tratament pe viitor, însă, în realitate, vor avea prioritate ţările care pun la dispoziţia companiei producătoare plasmă.

Ori, ţara noastră nici măcar nu are în acest moment cadru legal pentru a exporta plasmă, şi nici o bancă de plasmă pentru stocare. În plus, colectăm foarte puţină plasmă. 

Aşa se face că alte ţări ne-o vor lua probabil înainte, aşa cum s-a întâmplat şi cu Remdesivirul. Ştii deja că SUA a cumpărat aproape tot stocul din acest medicament, singurul aprobat oficial pentru a trata Covid 19, şi care s-a dovedit a fi eficient în recuperarea mai rapidă a pacienţilor.

       

 

  • „Este un tratament standardizat, numai că nu-i mai dai plasma 200 de ml, îi dai 50 de ml de soluţie în care ai concentraţi foarte mulţi anticorpi PLUS TC 05.32 – 05.43 Nu cred că vom acea acces pentru că alocările acestor produse se vor face în special către ţările care pun la dispoziţie plasma plus tc 05.54 – 06.01 România nu colectează suficientă plasmă pentru ca să poată să contribui cu plasma la producerea acestor medicamente”, explică Florin Hozoc, reprezentant importator de medicamente derivate din plasmă

 

  • „Noi am adaptat tratamentul la tot ce a ieşit nou pe piaţă, la tot ce au folosit toate ţările atât din Europa, cât şi SUA. Orice tratament care poate  fi autentificat şi poate fi aprobat atât la nivel european, noi îl folosim la fel ca şi celelalte state”, spune ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru. 

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici