Temperatură de minus 11, 5 grade Celsius, la Joseni, în judeţul Harghita

Temperatura înregistrată, luni dimineaţă, la staţia meteo din Joseni, judeţul Harghita, a fost de minus 11,5 grade Celsius, fiind cea mai scăzută valoare semnalată într-o localitate, în acest sezon.

39 afișări
Imaginea articolului Temperatură de minus 11, 5 grade Celsius, la Joseni, în judeţul Harghita

Temperatură de minus 11, 5 grade Celsius, la Joseni, în judeţul Harghita (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Meteorologul Tanko Karoly de la staţia din Miercurea Ciuc a declarat că luni, la ora 7.30, s-a înregistrat, la Joseni, o temperatură minimă de minus 11,5 grade Celsius, cea mai mică din acest sezon.

Temperaturi scăzute s-au semnalat în toate localităţile judeţului Harghita, minimele fiind de minus 11 grade la Miercurea Ciuc, minus 10,6 grade la Topliţa şi minus 10,3 grade la Bucin.

În localitatea cu cel mai blând climat din judeţ, Odorheiu Secuiesc, s-a înregistrat o minimă de minus şase grade Celsius.

Potrivit sursei citate, în tot judeţul s-a aşternut brumă şi s-a consemnat fenomenul de îngheţ la sol, însă pe drumurile din Harghita traficul se desfăşoară normal, carosabilul fiind uscat.

Minima absolută a lunii noiembrie în judeţul Harghita a fost de minus 27,5 grade Celsius, în anul 1993, maxima absolută a lunii, de 21,8 grade, fiind consemnată în anul 2004.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici