Tensiune la Maternitatea Giuleşti, mamele au leşinat aşteptând veşti despre bebeluşii lor

Atmosfera în zona Maternităţii Giuleşti a fost una foarte tensionată, luni, în urma exploziei produse, rudele încercând disperate să afle informaţii cu privire la cei dragi, în timp ce unor mame li s-a făcut rău atunci când au început să circule zvonuri legate de moartea unor bebeluşi.

71 afișări
Imaginea articolului Tensiune la Maternitatea Giuleşti, mamele au leşinat aşteptând veşti despre bebeluşii lor

Tensiune la Maternitatea Giuleşti, mamele au leşinat aşteptând veşti despre bebeluşii lor (Imagine:Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Rudele au început să se adune în faţa maternităţii la scut timp după aflarea veştii legate de producerea exploziei.

Alături de acestea, alţi zeci de curioşi s-au oprit în zonă pentru a vedea ce se întâmplă.

Toţi se întrebau ce s-a întâmplat, care au fost cauzele şi au încercat să afle informaţii în legătură cu rudele lor, internate în spital.

Mamele care au născut şi gravidele care nu erau în stare foarte gravă au fost evacuate în faţa spitalului după izbucnirea incendiului unde au stat aproximativ două ore.

În jurul orei 19.00 au început să circule zvonuri legate de moartea unor dintre nou-născuţi, moment în care situaţia a scăpat de sub control. Părinţii implorau medicii, poliţiştii sau jandarmii să le spună dacă zvonurile sunt adevărate, însă aceştia nu-i puteau lămuri, ceea ce a accentuat starea de incertitudine şi de nelinişte.

Puţin după aceea, un poliţist le-a anunţat pe lăuze şi gravide că pot intra în spital. Între timp, ambulanţele chemate la maternitate au început să preia bebeluşii care erau scoşi din spital şi să-i transporte la altă unitate sanitară.

Pentru a facilita această acţiune, jandarmii au delimitat un culoar.

Situaţia a devenit tensionată deoarece părinţii care aveau copii la Secţia de Terapie Intensivă unde a avut loc incendiul abia se mai ţineau pe picioare şi încercau cu disperare să-şi facă loc în faţă pentru a vedea despre ce bebeluş este vorba. Ei se întrebau unii pe alţii: "Ai văzut ceva? Ai văzut ceva?".

O femeie de aproximativ 30 de ani repeta obsesiv soţului ei: "Copilul meu, copilul meu", spunând doar că vrea să-şi ţină copilul în braţe.

Bebeluşii nu puteau fi însă identificaţi nici de la câţiva centimetri, deoarece erau acoperiţi cu folii de aluminiu.

În urma exploziei de luni de la Maternitatea Giuleşti au murit trei bebeluşi, a declarat subsecretarul de stat Raed Arafat.

Confor unor surse apropiate anchetei, cei trei bebeluşi au murit la Maternitatea Giuleşti, la scurt timp după explozie.

Ceilalţi opt nou-născuţi au fost duşi la Spitalul Grigore Alexandrescu, în stare foarte gravă, având arsuri peste 50% din suprafaţa corpului.

Toţi copiii răniţi au acelaşi tip de arsură, pe aceeaşi suprafaţă de corp, ceea ce indică ipoteza producerii unei explozii, conform surselor citate.

Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a declarat că cei trei bebeluşi care au murit au fost identificaţi, astfel încât să le fie anunţate familiile.

(Material de Geanina Sandu, geanina.sandu@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici