Tentative de fraude la bacalaureat. Câţi elevi au fost prinşi după prima probă scrisă

La prima probă scrisă a examenului de bacalaureat, desfăşurată luni, au fost eliminaţi 116 elevi din sălile de examen din cauza tentativelor de fraudă la care au recurs, un număr de 33 de astfel de situaţii înregistrându-se în Bucureşti, informează Ministerul Educaţiei.

617 afișări
Imaginea articolului Tentative de fraude la bacalaureat.  Câţi elevi au fost prinşi după prima probă scrisă

Tentative de fraude la bacalaureat. Câţi elevi au fost prinşi după prima probă scrisă (Imagine: Shutterstock)

Luni, 27 august, s-a desfăşurat prima probă scrisă a examenului de bacalaureat din sesiunea august-septembrie 2012 - proba de limba şi literatura română.

Conform datelor furnizate de inspectoratele şcolare judeţene, s-au prezentat 48.966 de candidaţi. Dintre aceştia, 116 elevi au fost eliminaţi din sălile de examen din cauza tentativelor de fraudă la care au recurs (utilizarea telefoanelor mobile, dispozitivelor auditive sau a materialelor auxiliare nepermise). Cele mai multe cazuri s-au înregistrat municpiul Bucureşti (33) şi judeţul Bihor (zece). Precizăm că, potrivit metodologiei de organizare şi desfăşurare a bacalaureatului, aceşti elevi pierd pentru două sesiuni dreptul de a susţine examenul.

Marţi, 28 august, elevii care provin de la şcolile cu predare în limbile minorităţilor naţionale susţin proba scrisă de limbă maternă. Proba obligatorie a profilului este programată miercuri, 29 august, iar proba la alegere a profilului şi specializării (ultima)- vineri, 31 august. În data de 2 septembrie vor fi afişate primele rezultate (până la ora 16.00) şi vor fi depuse contestaţiile (16.00 - 20.00). Acestea vor fi soluţionate în intervalul 3-4 septembrie, urmând ca afişarea rezultatelor finale să aibă loc în data de 5 septembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici