Teo Peter Jr.: Sper ca autorităţile americane să deblocheze situaţia în cazul tatăului meu

Teo Peter Jr., fiul regretatului muzician ucis în decembrie 2004, într-un accident de circulaţie, de către un puşcaş marin american, a declarat, referitor la afirmaţiile lui Traian Băsescu conform cărora Bush este hotărât să găsească o situaţie în cazul tatălui său, că îşi păstrează optimismul.

37 afișări
Imaginea articolului Teo Peter Jr.: Sper ca autorităţile americane să deblocheze situaţia în cazul tatăului meu

Teo Peter Jr.: Sper ca autorităţile americane să deblocheze situaţia în cazul tatăului meu (Imagine: Mediafax Foto)

"Eu aş vrea să rămân în parametri optimişti", a declarat pentru MEDIAFAX Teo Peter Jr., ca replică la afirmaţia făcută de preşedintele Traian Băsescu, miercuri, în urma întâlnirii cu George Bush.

Băsescu a spus că a discutat cu Bush şi despre cazul Teo Peter, omologul său american hotărând "să se găsească cât mai rapid cu putinţă o soluţie rezonabilă acceptată de familie pentru Teo Peter".

"Pot să vă spun că pe parcursul a mai bine de trei ani de când s-a întâmplat nenorocirea, am avut parte de multe promisiuni din partea autorităţilor americane, care nu s-au îndeplinit", a precizat Peter Jr.

"Sper ca autorităţile americane, la intervenţia preşedintelui Băsescu, să deblocheze situaţia în cazul tatălui meu", a mai spus el. "Soluţia în acest caz ar putea fi un indicator al respectului pe care autorităţile americane şi preşedintele Bush le arată statului român, familiei mele şi preşedintelui Băsescu".

Familia lui Teo Peter a anunţat, în 18 martie, că intenţionează să organizeze un protest paşnic în perioada summit-ului NATO de la Bucureşti, menit să atragă atenţia asupra faptului că, la mai bine de trei ani de la accidentul în care fostul basist al trupei Compact a murit, în acest caz nu s-a facut dreptate.

Teo Peter a murit în 4 decembrie 2004, într-un teribil accident de circulaţie. O maşina a Ambasadei SUA la Bucureşti a intrat într-o intersecţie pe culoarea roşie a semaforului şi a lovit în plin taxiul în care se afla basistul trupei Compact. Şoferul - puşcaşul marin Christopher R. Vangoethem - a scăpat de acuzaţia de omor, în urma unui proces derulat în Statele Unite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici