Terapia pentru o anumită fobie poate ajuta, de asemenea, la reducerea altor frici

Oamenii care suferă de mai multe fobii ar putea beneficia de un singur fel de terapie, potrivit unui studiu recent.

249 afișări
Imaginea articolului Terapia pentru o anumită fobie poate ajuta, de asemenea, la reducerea altor frici

Este concluzia la care au ajuns psihologii de la Universitatea Ruhr din Bochum, Germania, care au studiat 50 de persoane cu fobie de păianjeni şi de înălţime. Deşi au tratat doar frica de păianjeni, frica de înălţime a fost, de asemenea, redusă.

Descoperirile sunt descrise de o echipă din jurul lui Iris Kodzaga şi a profesorului Armin Zlomuzica de la Departamentul de Neuroştiinţe Comportamentale şi Clinice de la Universitatea Ruhr din Bochum în revista Translational Psychiatry.

Participanţii au fost împărţiţi în două grupuri, unul care a beneficiat de terapie de expunere şi unul care a primit un tratament placebo. Terapia de expunere implică expunerea treptată a unei persoane la obiectul sau situaţia care îi provoacă fobia. Astfel, participanţii au fost expuşi la imagini şi videoclipuri ale obiectelor sau situaţiilor care le provocau frica.

Rezultatele studiului au arătat că participanţii care au beneficiat de terapie de expunere au experimentat o reducere semnificativă a anxietăţii în legătură cu toate fobiile lor.

În medie, participanţii care au avut parte de terapie de expunere au raportat o reducere de 60% a anxietăţii, în timp ce participanţii care au primit tratamentul placebo au raportat o reducere de doar 20%.

„Descoperirea noastră sugerează că terapia de expunere poate fi o abordare eficientă pentru tratarea mai multor fobii în acelaşi timp”, a declarat Iris Kodzaga: „Această descoperire ar putea avea un impact semnificativ asupra persoanelor care suferă de fobii multiple”.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici