Terapia Ranbaxy donează medicamente în valoare de 125.000 lei persoanelor din zonele afectate

Terapia Ranbaxy donează persoanelor din zonele afectate de ninsori şi ger medicamente de urgenţă pentru spital, vitamine, suplimente, antialgice, produse farmaceutice antirăceală şi gripă, în valoare de 125.000 de lei, informează, luni, compania.

132 afișări
Imaginea articolului Terapia Ranbaxy donează medicamente în valoare de 125.000 lei persoanelor din zonele afectate

Terapia Ranbaxy donează medicamente în valoare de 125.000 lei persoanelor din zonele afectate (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Am răspuns apelului Ministerului Sănătăţii şi am pregătit medicamente de urgenţă pentru spital, vitamine, suplimente, antialgice, produse farmaceutice antirăceală şi gripă care sperăm să contribuie la depăşirea situaţiilor extreme cu care se confruntă conaţionalii nostri. Sperăm că şi alţi producători români de medicamente se vor alătura demersului, deşi suntem conştienţi de difilcultăţile pe care le traversează în prezent prin plata unei taxe absurde de tip clawback", a declarat Dragoş Damian, CEO Terapia Ranbaxy.

Operaţiunea se desfăşoară la iniţiativa Terapia Ranbaxy, în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca şi Armata a IV-a Teritorială - care va transporta donaţiile în zonele afectate.

Potrivit estimărilor companiei, cel târziu marţi medicamentele vor ajunge în zonele afectate.

Subsecretarul de stat în MS, Raed Arafat, a declarat, luni, la conferinţa de la MAI, că doi producători - Antibiotice Iaşi şi Terapia Cluj - şi-au arătat disponibilitatea de a dona medicamente şi produse medicamentoase pentru zonele afectate, fiind făcute astfel o listă.

Ministerul Sănătăţii a adresat un apel în acest sens duminică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici