Terenuri de zeci de milioane euro, printre care unul folosit de un club sportiv din Capitală, retrocedate de instanţă

Tribunalul Bucureşti a decis retrocedarea mai multor terenuri care aparţin Primăriei Capitalei, printre care şi a unuia de peste 60.000 mp folosit de Clubul Juventus Colentina. Decizia nu este definitivă. Valoarea terenurilor ar fi de zeci de milioane euro.

1598 afișări
Imaginea articolului Terenuri de zeci de milioane euro, printre care unul folosit de un club sportiv din Capitală, retrocedate de instanţă

Terenuri de zeci de milioane euro, printre care unul folosit de un club sportiv din Capitală, retrocedate de instanţă

"Obligă Municipiul Bucureşti să emită dispoziţie de restituire în natură pentru următoarele imobile identificate prin suplimentul la raportul de expertiză (filele 230 – 243, volumul III): - lotul PMB dat în folosinţă gratuită Asociaţiei Sport Club Juventus Bucureşti, în suprafaţă de 43.493 mp, cu excepţia suprafeţei ocupate de construcţiile C1 şi C2 identificate prin planul anexă aflat la fila 243, volumul III; - lotul PMB în suprafaţă de 24.289 mp, triunghiular, adiacent terenului dat în folosinţă gratuită Asociaţiei Sport Club Juventus Bucureşti", se arată în decizia Tribunalului Bucureşti, din 10 aprilie.

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 2 susţin că instituţia nu a fost implicată în proces însă va face o cerere de intervenţie. Procesul ar fi început în anul 2001, intimatul fiind Primăria Capitalei.

"Există o lege care spune că bazele sportive nu se retrocedează în natură, dar dacă judecătorii nu vor ţine cont de această lege, nu vom avea ce face şi va trebui să eliberăm şi parcul şi zona stadionului Juventus Colentina. Problema este că acolo sunt peste 300 de copii care fac fotbal gratuit, în cadrul clubului. Iar dacă acest club se închide, ei, practic, nu vor mai avea unde să se antreneze", susţine viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu.

În acelaşi caz, judecătorii au decis şi restituirea altor terenuri, unul fiind cel în care se regăseşte Parcul Motodrom.

"Obligă Municipiul Bucureşti să emită dispoziţie de restituire în natură pentru următoarele imobile identificate prin suplimentul la raportul de expertiză : lotul PMB fost poligon auto în suprafaţă de 10.104 mp; - lotul PMB dat în folosinţă SC Contact Autotransport CO SRL în suprafaţă de 1.697 mp; Obligă Municipiul Bucureşti să emită în termen de 30 de zile de la data pronunţării unei hotărâri irevocabile în prezenta cauză, dispoziţie de acordare a măsurilor reparatorii în echivalent în condiţiile Legii 165/2013 pentru următoarele imobile identificate prin suplimentul la raportul de expertiză (filele 230 – 243, volumul III): - lotul PMB concesionat către SC Lumina Instituţii de Învăţământ SA în suprafaţă de 14.468 mp; - lotul PMB dat în folosinţă către SC Shell România SRL în suprafaţă de 1.329 mp; - lotul PMB în suprafaţă de 1.079 mp având destinaţia de parcare adiacentă benzinăriei Shell; - lotul PMB în suprafaţă de 27.533 mp ocupat de blocuri, drumuri, alei şi spaţii verzi; - terenul în suprafaţă de 13.330 mp situat în strada Răscoala, numărul 9A, sectorul 2 pentru care au fost emise titluri de proprietate conform Legii 18/1991; - Lotul 2 – reprezentat de terenul în suprafa?ă de 8,16 ha pe care se regăseşte Parcul Motodrom", se mai arată în hotărâre.

Dacă decizia va rămâne definitivă, terenurile ar urma să ajungă la Mihăilescu Ilieana Clara Constanţa, cea care a introdus acţiunea în instanţă.

"Din informaţiile pe care le am, această doamă a depus nenumărate cereri de retrocedare a diverse zone din Bucureşti, dar a pierdut de fiecare dată procesele. Mai puţin acesta... În cazul în care terenuri vor fi pierdute, ţinând cont de sumele foarte mari vehiculate, e greu de spus că despăgubirea nu se va face în natură. Este vorba de 240.000 de metri, iar metrul pătrat costă 200-300 de euro, vorbim aşadar de sute de milioane, pe care primăria nu le are. (..) Actul care stă la baza acestei retrocedări este ilizibil, cu excepţia unor plângeri edificatoare, care par a fi adăugate. Nu a auzit nimeni de doamna Mihăescu, că ar fi din vreo familie înstărită din perioada interbelică, toată povestea pare cusută cu aţă albă. (...) Nu vreau să acuz pe cineva că nu s-a implicat, dar, la prima vedere, din ceea ce înţeleg eu din acte, asta pare", a mai spus Dan Cristian Popescu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici