Teroarea Hamas. Echipele de criminalişti israelieni care au examinat cadavrele descriu semne de tortură şi abuzuri

Echipele medico-legale militare din Israel au examinat cadavrele victimelor atacului Hamas de săptămâna trecută asupra comunităţilor din jurul Fâşiei Gaza şi au găsit multiple semne de tortură, viol şi alte atrocităţi, au declarat sâmbătă ofiţerii, citaţi de Reuters.

893 afișări
Imaginea articolului Teroarea Hamas. Echipele de criminalişti israelieni care au examinat cadavrele descriu semne de tortură şi abuzuri

Teroarea Hamas. Echipele de criminalişti israelieni care au examinat cadavrele descriu semne de tortură şi abuzuri

Aproximativ 1.300 de cadavre au fost aduse la o bază militară din Ramla, în centrul Israelului, unde echipe de specialişti efectuează verificări medico-legale pentru a stabili identitatea morţilor şi circumstanţele în care au murit.

Aproximativ 90% dintre militarii morţi au fost identificaţi, iar echipele sunt la jumătatea drumului pentru identificarea civililor, a declarat rabinul Israel Weiss, fost rabin-şef al armatei, unul dintre oficialii care supraveghează identificarea morţilor. El a spus că multe cadavre prezintă semne de tortură, precum şi de viol.

„Am văzut cadavre dezmembrate, cu braţele şi picioarele tăiate, oameni care au fost decapitaţi, un copil care a fost decapitat”, a declarat reporterilor un subofiţer în rezervă identificat doar cu prenumele Avigayil.

Ea a precizat că au fost descoperite mai multe cazuri de viol în urma examinării medico-legale a cadavrelor, care au fost depozitate în containere frigorifice.

„Facem identificarea cu toate mijloacele pe care le avem”, a declarat un medic stomatolog militar, identificat ca fiind căpitanul Maayan. „Îi vedem în stadii grave de abuz. Vedem răni produse cu arme de foc şi vedem semne care sunt pur şi simplu de tortură”.

Personalul militar care a supravegheat procesul de identificare nu a prezentat nicio dovadă medico-legală sub formă de fotografii sau fişe medicale.

Hamas, mişcarea islamistă care controlează Fâşia Gaza, a negat acuzaţiile de abuz.

Sute de bărbaţi înarmaţi ai Hamas, unii pe motociclete, au spart barierele din jurul Fâşiei Gaza la primele ore ale zilei de 7 octombrie şi au străbătut comunităţile din apropiere, atacând o mare petrecere în aer liber, precum şi case şi baze militare şi răpind peste 120 de israelieni şi străini.

Asaltul a provocat un şoc profund în Israel, atât din cauza numărului fără precedent de morţi într-o singură zi, cât şi din cauza imaginilor grafice care au apărut din oraşele şi kibbutzurile care au fost invadate.

Ca răspuns, avioanele şi artileria israeliană au bombardat timp de câteva zile Fâşia Gaza, ucigând peste 2.200 de palestinieni şi distrugând mii de clădiri înainte de o invazie terestră aşteptată.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a comparat Hamas cu Statul Islamic, care a câştigat notorietate la nivel mondial pentru campania sa de decapitări publice în ţări precum Siria şi Irak.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici