Ţesătorii spanioli reciclează pungi de cumpărături şi fac din ele protecţii solare

  • Soarele bate pe străzile înguste ale satului spaniol Valverde de la Vera, filtrat prin umbrele multicolore realizate din pungi de cumpărături din plastic şi din rămăşiţele unor vechi panouri publicitare.
  • Umbrelele sunt croşetate de localnici, relatează Reuters.
329 afișări
Imaginea articolului Ţesătorii spanioli reciclează pungi de cumpărături şi fac din ele protecţii solare

FOTO Captură Reuters

Un grup de locuitori, majoritatea în vârstă, s-au adunat pentru a împleti panourile din materiale reciclate pentru a-şi decora casa, pentru a-şi proteja vecinii de căldura toridă şi pentru a contribui la protejarea mediului înconjurător.

„Apreciem umbra, mai ales din cauza temperaturilor ridicate pe care le-am avut anul acesta, dar şi pentru că... au fost făcute de oameni din sat”, a declarat pentru Reuters Marina Fernandez, o localnică, arhitect şi designer, în vârstă de 41 de ani.

Spania a suferit trei valuri de căldură neobişnuit de lungi în această vară, care au alimentat incendii devastatoare şi au făcut să se întâmple una dintre cele mai grave secete din ultimele decenii.

Ţesătorii folosesc ace de tricotat pentru a înfăşura plasticul în benzi subţiri care sunt apoi transformate în umbrele şi atârnate pe străzi pentru a proteja oamenii de soare.

Unele dintre umbrele prezintă imagini ale unei femei care se întâlneşte cu un bărbat, în timp ce altele sunt pur şi simplu o explozie de culori strălucitoare.

Manuel Fernandez Sanchez, un profesor pensionar în vârstă de 69 de ani, a declarat că ţesutul nu este doar pentru femeile din acest sat de 483 de locuitori, situat la aproximativ 150 km vest de Madrid.

„Suntem o comunitate mică ... Un proiect de artă publică este foarte interesant pentru sat din mai multe puncte de vedere: social, de mediu, din punct de vedere uman şi pentru turism”, a spus el, în timp ce lucra la un alt fir de plastic reciclat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici