Testarea RO-ALERT | IGSU cere românilor să nu sune la 112 pentru a anunţa defecţiuni ale sistemului

Testarea RO-ALERT. Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă face apel la populaţie să nu sune la 112 pentru a semnala eventuale deficienţe în cadrul testării sistemului RO-ALERT şi atrage atenţia că dezactivarea opţiunii de primire a mesajelor nu este recomandată.

1253 afișări
Imaginea articolului Testarea RO-ALERT | IGSU cere românilor să nu sune la 112 pentru a anunţa defecţiuni ale sistemului

Testarea RO-ALERT | IGSU cere românilor să nu sune la 112 pentru a anunţa defecţiuni ale sistemului

Testarea RO-ALERT. Au fost semnalate defecţiuni

În cursul acestei dimineţi, în urma transmiterii mesajelor de avertizare RO-ALERT către populaţie, în mai multe zone din ţară, au fost sesizate atât cazuri de primire multiplă a respectivului mesaj, cât şi de modificare a textului transmis (separare cuvinte, introducerea literelor „ro” în corpul textului), anunţă IGSU.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă spune că aceste teste au rolul de a identifica eventualele erori ale sistemului care nu pot fi remediate pe timpul producerii unei situaţii de urgenţă reală.

Perioada alocată testelor este până la data de 30 iulie, iar în cazul persistenţei unor erori aceasta ar putea fi prelungită, urmând a comunica public intervalul alocat verificării Sistemului RO-ALERT.

Testarea RO-ALERT. Românii, rugaţi să nu sune la 112 pentru a anunţa deficienţele sistemului

„Suntem conştienţi de disconfortul creat şi ne cerem scuze pentru eventualele neplăceri, însă derularea acestor teste este obligatorie având în vedere scopul pentru care a fost conceput Sistemul de avertizare RO-ALERT! Dezactivarea opţiuni de primire a mesajelor pe terminalele mobile nu este recomandată, având în vedere efectele ce pot fi generate asupra vieţii comunităţilor în cazul producerii situaţiilor de urgenţă reale. Totodată, vă adresăm rugămintea de a nu apela numărul unic de urgenţă 112 pentru a semnala eventuale deficienţe ale Sistemului RO-ALERT”, arată sursa citată.

Taguri:
igsu,
ro-alert,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici