Tezele pentru acest an şcolar sunt suspendate. Cîmpeanu, despre cum se va face media semestrială

  • Elevii nu dau teză în anul şcolar 2020-2021, a precizat ministrul Educaţiei.
  • Mediile la toate disciplinele se obţin prin rotunjirea mediei aritmetice a notelor la cel mai apropiat întreg.
2284 afișări
Imaginea articolului Tezele pentru acest an şcolar sunt suspendate. Cîmpeanu, despre cum se va face media semestrială

Tezele pentru acest an şcolar sunt suspendate. Cîmpeanu, despre cum se va face media semestrială

Elevii nu dau teză în acest an şcolar, acestea fiind suspendate, iar la sfârşitul semestrului al doilea mediile la toate disciplinele se obţin prin rotunjirea mediei aritmetice a notelor la cel mai apropiat întreg, spune ministrul Sorin Cîmpeanu.

Pentru anul şcolar 2020-2021 sunt suspendate tezele (lucrările scrise semestriale), conform OM 5977/2020. În consecinţă, la finalul semestrului al doilea, mediile pentru toate disciplinele se obţin prin rotunjirea mediei aritmetice a notelor la cel mai apropiat întreg”, spune Sorin Cîmpeanu.

Potrivit ministrului, având în vedere că la acest moment aproape un milion de elevi participă la toate activităţile didactice în sistem online şi atâta timp cât sistemul de învăţământ din România nu dispune de platforme de evaluare şi examinare dedicate şi securizate, „relevanţa tezelor este mai mult decât discutabilă".

 
- Număr preşcolari/elevi confirmaţi Covid-19: +181 (medie 22 cazuri/zi)
- Număr personal confirmat Covid-19: +321 (medie 40 cazuri/zi)
- Număr clase/grupe cu activitatea faţă în faţă suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: +216

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici