Thailanda se pregăteşte să aplice castrarea chimică pentru infractorii sexuali

Thailanda este pe punctul de a introduce în legislaţie castrarea chimică voluntară pentru infractorii sexuali, potrivit Reuters.

405 afișări
Imaginea articolului Thailanda se pregăteşte să aplice castrarea chimică pentru infractorii sexuali

Thailanda este aproape de a introduce castrarea chimică ca mijloc de combatere a infracţiunilor sexuale, după ce legislatorii au aprobat un proiect de lege care va da dreptul unor infractori să aleagă această procedură în schimbul unei pedepse reduse cu închisoarea.

Proiectul de lege, care a fost adoptat de camera inferioară în martie, a fost aprobat luni de 145 de senatori, cu două abţineri. Proiectul mai are nevoie de un alt vot al Camerei, apoi de aprobarea regală.

Dintre cei 16.413 infractori sexuali care au fost eliberaţi din închisorile thailandeze între 2013 şi 2020, 4.848 au recidivat, potrivit cifrelor oficiale.

Conform proiectului de lege, anumiţi infractori sexuali consideraţi cu risc de recidivă ar putea primi opţiunea de a primi injecţii care să le reducă nivelul de testosteron, în schimbul unei perioade mai scurte de închisoare, cu condiţia să aibă aprobarea a doi medici.

Infractorii ar fi monitorizaţi timp de 10 ani şi ar trebui să poarte brăţări electronice de monitorizare, potrivit proiectului de lege.

Dacă va fi aprobată, Thailanda s-ar alătura unui grup restrâns de ţări care utilizează castrarea chimică, printre care Polonia, Coreea de Sud, Rusia şi Estonia, plus unele state americane.

„Vreau ca această lege să fie aprobată rapid. Nu vreau să văd din nou ştiri despre lucruri rele care li se întâmplă femeilor", a declarat marţi ministrul justiţiei Somsak Thepsuthin.

Jaded Chouwilai, director al Fundaţiei Mişcarea Progresistă a Femeilor şi Bărbaţilor, o organizaţie neguvernamentală care se ocupă, printre altele, de violenţa sexuală, a declarat că utilizarea castrării chimice nu va opri infracţiunile sexuale.

„Condamnaţii ar trebui să fie reabilitaţi prin schimbarea mentalităţii lor în timp ce se află în închisoare. Folosirea unor pedepse precum execuţia sau castrarea injectată întăreşte ideea că infractorul nu mai poate fi reabilitat", a spus Jaded Chouwilai.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici